Misztikum

9 emberi faj létezett a Földön: eltitkolt múltunk sötét genetikai útvesztői

Tényleg létezett az előző emberiség, összesen kilenc.

Több előző emberiség is létezett a múltban, ugyanis bizonyos értelemben az egyes egykor élt emberi elődfajok mind ilyen kategóriába sorolhatók.

Ilyen volt például a a Homo naledi Dél-Afrikában, a Homo luzonensis a Fülöp-szigeteken, a floresi emberek Indonéziában és a Red Deer ősemberek Kínában.

Hirdetés

Ez bizony tömeges kipusztulásnak számít, ami semmilyen természeti katasztrófával nem hozható párhuzamba, ha a Homo sapiens, tehát a modern ember elterjedése nem számít annak.

Az őseink véres háborúi

A történelem tele van véres háborúkkal, melyeknek jó része a területszerzésről és a nyersanyagforrásról szólt. Elég talán csak a gyarmatosítást említeni, persze arra is volt példa, hogy vallás alapon irtották egymást.

Ezzel szemben a történelem sokszor jámbor, vadászó és gyűjtögető embereknek ábrázolja az őseinket, pedig a régészetből, kutatásokból kiderül, hogy nem ez volt a helyzet.

Már a legősibb kultúrák is hajlamosak voltak véres háborút vívni, ugyanilyen okokkal.

A korai Homo sapiensek fegyvereket használtak, bunkókat és lándzsákat, ezeknek a nyomait látni a megtalált neandervölgyi csontvázakon.

Persze nem csak a fegyverek segítették a túlélést, hanem a szerveződés is. Amint elkezdtek csapatban vadászni, ők kerültek a tápláléklánc csúcsára, nem maradt ragadozója az embernek.

Így megnövekedett a populáció, exponenciálisan egyre több Homo sapiens született.

A megnövekedett létszámhoz pedig több élelem és erőforrás kell, amelyek megszerzését megnehezítette a tél. Ilyenkor jött más fajok leigázása, amiben a legfőbb fegyverünk a kommunikáció lehetett.

Több európai ember DNS-ében megtalálhatóak a neandervölgyiek genetikai nyomai, tehát háborúzás mellett mást is csináltak közösen. Ugyanez a helyzet Ázsiában is, ahol az emberekben megtalálható a gyenyiszovaiak DNS-e.

Hirdetés

A legtovább a neandervölgyiek húzták a Homo sapiens mellett, mondjuk született már olyan kutatás is, amelynek az eredménye szerint mindenképp kihaltak volna.

Egy szó mint száz, az előző emberiség valóban létezett a Földön ezek az ember fajok ugyanis nem élték túl.

Léteznek olyan elméletek is, miszerint ezen fajok közül mindegyik genetikai kísérlet volt.

Végül pedig csak mi maradtunk…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!