Bizonyítva: silány, sokad-osztályú élelmiszerekkel etetik a magyarokat, amit direkt túlárazva sóznak ránk
Az egész egy nagy botrány, bebizonyították a hatósági vizsgálatok az európai kettős mércét.
Kevesebb a hal ugyanabban a halrudacskában, silányabb minőségű Nutella, és még sorolhatnánk…
Nem akármiről van itt szó kérem szépen!
Arról, hogy az EU folyamatosan átveri a magyarokat, köztük sok más kelet-európai országot azzal, hogy silány minőségű termékekkel árasztja el a boltok polcait.
Ez pedig különösen súlyos azért, mert ezzel a hazai termelőket szorítják hátrányba.
Az ember alig talál magyar terméket a polcokon – hozzátesszük, hogy ez ügyben szerencsére kezd egyre jobb lenni a helyzet, de még mindig lenne hová fejlődni – ellenben a sok külföldi, importált “vacakkal”.
Nemrég a NÉBIH végzett az elmúlt években több nagy hatósági vizsgálatot, ami során egyes termékeket hasonlítottak össze a Nyugat-Európában árult megegyező változatukkal.
Az eredmények bebizonyították a gyanút: a kelet-európai termékek közül mind silányabb volt, olcsóbb és egészségtelenebb alapanyagból készültek, vagy egyszerűen csak kispórolták belőlük az összetevőket.
Az árukon azonban nem csökkentettek!
A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, hogy a magyar és a közép-kelet-európai vásárlók más minőségű élelmiszert kapjanak, mint mondjuk egy holland, német vagy osztrák vevő.
A kettős minőség olyan újra és újra fellelhető jelenség, amely létezését mind a hazai, mind több szomszédos ország vizsgálatai alátámasztották már.
Kevesebb a hal ugyanabban a halrudacskában
Az Euronews is írt róla, hogy az elmúlt években végzett tesztek szerint a nyugati államokban jobb minőségűnek bizonyult számos olyan termék, amelyet a keleti országokban is hasonló márkanév alatt forgalmaznak.
Keleten például kevesebb a hal ugyanazon márkájú halrudacskában, mint Nyugat-Európában, de a kenyérben is kevesebb a liszt, a narancslének álcázott keleti löttyben pedig egyenesen már narancs sincs.
És ahogy például egy szlovén képviselő mondta, az ő országában a burgonyasziromban nincs burgonya, míg a nyugati fogyasztók eredeti krumplit kapnak a pénzükért
– írta a G7.hu.
A litván hatóságok szerint a legfőbb különbség, hogy a német termékekben kevesebb vegyi anyag és színezék van, és mesterséges édesítőszer helyett inkább valódi cukrot tartalmaznak, nem úgy, mint a Litvániában árult termékek.
Itt viszont sok a segédanyag és egyéb vegyi anyag egyes termékekben.
Jó nekünk a szenny is – gondolják a németek.
Pedig nekünk ugyanolyan jogunk van minőségi terméket vásárolni, ha már ugyanannyiért vagy sokszor még drágábban is teszik elénk a polcokra…