CímlapsztorikÉrdekes világMúltidéző

Attila a hun üzenete a magyaroknak: több ezer éves bölcsessége ma is megállja a helyét

A több ezer éves hun-magyar történelem legnagyobb egyénisége, Atilla uralkodása idején, az V. században a Hun Birodalom világhatalommá vált.

A hun uralkodó, a kor két legjelentősebb európai nagyhatalmát, a Kelet-Római és a Nyugat-Római Birodalmat térdre kényszerítette és adófizetőjévé tette.

A nyugati hadtörténészek Atillát, Nagy Sándor és Julius Caesar mellett az ókor legnagyobb hadvezérének tartják, de ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy ő volt a legnagyobb.

Hirdetés

Ugyanis nemcsak, hogy minden ellenfelét legyőzte, de egyedül ő volt képes saját magát, önző dicsőségvágyát is legyőzni, amikor megkímélte és nem foglalta el a védtelenül hagyott Konstantinápolyt és Rómát, és nem semmisítette meg a catalanaumi csata másnapján a germán szövetségesek által magukra hagyott római légiókat.

A hun-magyar őstörténet érdekessége, hogy az V. században egyidejűleg három hatalmas Hun Birodalom jött létre:

Atilla Birodalma Európában, a Fehérhun Birodalom Közép-Ázsiában és Távol-Keleten, a mai Belső-Mongólia területén, az Ordoszi Hun Birodalom.

A fehérhunok legyőzték a perzsákat és meghódították az indiai Radzsasztánt, ugyanakkor Tenlian Bobó, az ordoszi hun király elfoglalta a hatalmas Kínai Birodalmat, kínai császárrá koronáztatta magát és megalapította a Ta Xia Hun-Kínai Császárságot.

Atilla tudott a két ázsiai Hun Birodalom megerősödéséről, 432-ben útra kelt sasíjász testőrségével és meglátogatta a két hun testvérnépet.

Szoros szövetséget akart létrehozni az európai és az ázsiai Hun Birodalmak között.

A célkitűzése az volt, hogy a hunok alkossák az összekötő hidat kelet és nyugat, a keleti és a nyugati kultúra között.

A kelet és nyugat közti kapcsolat megvalósítását, Atilla a hunok történelmi küldetésének tekintette.

A kelet és nyugat között létrehozandó szellemi és kulturális HÍD megvalósítása, Atilla több mint 1500 éves megszívlelendő, iránymutató üzenete a Kárpát-medencei magyarság számára.

Hirdetés

Lelki gyökereink keleti kultúrkörből táplálkoznak, a küldetésünk ezért a kelet és nyugat közti termékeny kapcsolatok elősegítése és megvalósítása.

Atilla fontos üzenete ezenkívül mindannyiunk számára még az, hogy az ember a legnagyobb győzelmet mindig saját maga, saját önző vágyai ellen aratja.

Történelmünk legdicsőbb uralkodója személyiségét talán az egyik örök érvényű mondása fejezi ki a legtökéletesebben:

“Az élet harc és a harc az élet. Győzz az élet harcában! Ne add fel soha! Csak az veszít, aki feladja hitét és elfogadja magában a vereséget.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!