A mentes vizet is vegyszerezik? Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök interjúja a teljes igazságról
A kémiai tartósítás mindig a legolcsóbb az iparban… beszélgetés egy szakemberek, elgondolkodtató, nem éppen a legmegnyugtatóbb válaszok!
Az ásványvízgyártás folyamatos küzd a költséghatékonysággal.
Éppen emiatt már több ízben felmerültek különféle szóbeszédek arról, hogy a mentes ásványvizeket is tartósítják valahogy.
Egyes információk pedig elég megbízható helyről érkeznek, ami komolyan aggasztó, ha az élelmiszerek biztonságát nézzük, vagy azt, hogy mit mondanak el a fogyasztóknak, és mit nem…
A nem szénsavas ásványvízben tartósítószer van.
Ez egy nagy ásványvízgyártó cég ügyvezetőjétől kiszivárgott információ, ami eljutott kapcsolata lévén Sebestyén Balázshoz is.
Éppen ebből az apropóból újra feléledtek a különféle elméletek arról, mi is van ezekben a vizekben, és erről beszélgetett Tóth Gábor Élelmiszeripari Mérnökkel.
Tény az, hogy az ásványvízipar műanyag palackokban tárolja a vizet, ami nem hőkezelhető, vajon miért nem romlik meg a víz 2 éves tárolás során?
Tóth Gábor ugyanakkor elmondta, hogy szerinte nincs jelen tartósító a hazai ásványvizekben.
Ennek ellenére ő maga sem zárta ki teljesen ezt az interjú során, végső konklúzióként annyit mondott, hogy csalódna a szakmában, ha egy komolyabb bevizsgálás során ilyen tartósító anyagokat találnának a palackokban.
Az viszont EGYÉRTELMŰEN bizonyítottá vált nem túl régen, hogy az ásványvizek épp úgy nem egészségesek, mint maga a dohányzás.
Sőt…
Az ásványvizek műanyag flakonjából káros, rákkeltő, azaz karcinogén anyagok szabadulnak fel, napfény és hő hatására.
Azonban erről is meglepően keveset hallani…