Tudomány

Egy nagyobb szintű összeomlásnak vagyunk az elején, a covid csak a kezdet – állítják a tudósok

Ahogyan egykor Konstantinápoly, és a Róma Birodalom, úgy a Nyugati világ is összeomolhat.

Nem a vírus maga, hanem a vírus nyomában járó gazdasági és túlzott társadalom reakciók, folyamatok adják majd meg a kegyelemdöfést a civilizációnknak.

Ha valóban úgy van, hogy a covid-19 csak a kezdete valaminek, egy nagyobb szintű összeomlásnak, akkor azt a társadalom hamarosan a bőrén fogja érezni

Hirdetés

-állítják a 2020-as eseményeket utólag elemző tudósok.

Ez persze csak egy része a dolognak, és ők sem tévedhetetlenek, azonban felismerni vélnek olyan mintázatokat, melyek közvetlenül a nagy, virágzó birodalmak bukása előtt jelentkeztek már a múltban.

Vagyis tényleg örök érvényű lehet a mondás: a történelem ismétli önmagát.

Az egykor virágzó kultúrák mind ugyanúgy buktak el, ezt már a maja civilizáció, vagy a Római Birodalom tanulmányozása során is megfejtették a tudósok.

Sőt, a Titkokszigete.hu írt is korábban erről egy nagyon átfogó cikket, ami meglepően komor képet fest a jelenleg uralkodó, Nyugati civilizáció jövőjéről.

Vagy inkább végnapjairól…

Jól látszik, hogyan “zabálja fel” a sajátjait ez a kultúra, melyet a nagy nyugati civilizációként értelmezünk ma.

Tévedünk ha azt gondoljuk, hogy a Nyugati világ bukásával, lassú hanyatlásával az egész emberi civilizáció eltűnik.

Inkább arról van szó, hogy mivel a világ már jóval nagyobb mértékben függ össze egymással a globalizáció miatt, ezért a Nyugati hanyatlás sokkal nagyobb mértékben rántja magával majd a Föld lakosságát, mint eddig bármilyen birodalom bukása.

Hirdetés

Európában és Amerikában, és valamennyi jóléti országban csökkenőben van a népesség szaporulata, miközben a harmadik világan népességrobbanás zajlik.

A covid-járvány csak rávilágított arra: ezer sebből vérzik a világ, mely nagymértékben épít ma az információs társadalom működésére.

Nem véletlenül mondta már több tudós és professzor azt, hogy a 2020-as világjárvány súlyosságát valójában nem mag a vírus okozta, hanme mi magunk, a civilizációnk “túlreakciója”, és a hirtelen bekövetkező, felfújt tömegpánik, és az ennek nyomában mesterségesen és szükségtelenül kialakuló gazdasági válság.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!