CímlapsztorikMisztikum

Tényleg 21 gramm lehet a lélek súlya: egy kutatás szerint a halál kvantumfizikai szinten nem is létezik

Az elgondolás, miszerint az emberi test 21 grammot veszít a halál beálltakor, egy többször is elővett hipotézis, melyet rengeteg szkeptikus is próbált górcső alá venni, és szétcincálni.

Az igazság az, hogy sok esetben valóban 21 grammal lettek könnyebbek a haldoklók a haláluk után.

Ugyanakkor a mai napig nem bizonyított teljesen hitelt érdemlően, hogy a halál megtörténésének pillanatában a lélek hagyja el a teste, és nem valami más, ma még ismeretlen biokémiai folyamat zajlik le.

Hirdetés

MacDougall tüdővészes betegek otthonában próbálta igazolni a mérhető lélek elméletét.

Hat embert vizsgált (a kis elemszámot később többen is a szemére vetették): közülük négyen tuberkolózisban, egy ember cukorbetegségben, egy pedig meghatározhatatlan betegségben szenvedett.

Haláluk közeledtével MacDougall a pácienseket egy ipari mérlegre fektette, és orvostársaival így várta kimúlásukat.

A kutató sok nehézséggel járó laboratóriumi munkáról szóló visszaemlékezését Richard Wiseman Paranormalitás – Miért látjuk azt, ami nincs is ott című könyvében idézi:

“A beteg a lélegzet nedvességének, illetve a verejték párolgása miatt lassan, egy uncia per óra ütemben veszít tömegéből.

A három óra negyven perc alatt a mérőrudat végig egy kissé egyensúly felett tartottam, a felső mérőkorlát közelében, hogy a vizsgálat még inkább perdöntő legyen.

Három óra negyven perc elteltével a beteg elhunyt.

A halál beálltával egyidejűleg a mérőrúd hirtelen és jól hallhatóan az alsó mérőkorlátnak ütődött, és nem is ugrott onnan vissza. A tömegvesztést háromnegyed unciának állapítottam meg.”

Most kvantumfizikusok adhatják meg a végleges választ a rejtélyre.

Hirdetés

Szerintük ugyanis az úgynevezett kvantumfolyadék az, ami ilyenkor elpárolog, azaz az emberi lélek ezekben a tárolókban van jelen főleg az agyban található ún. mikrotubulusokban.

Ez egyébként egybecseng Roger Penrose professzor elméletével, akinek egy hipotézise szerint az emberi lélek egy másik sokkal magasabb szintű dimenzióba vagy létsíkba párolog el.

A kvantumfizika törvényein szerint nincs halál, csak más forma és szemlélési mód, így könnyen előfordulhat, hogy amit halottnak hiszünk, az csak átalakult egy másik formába, vagy egy alternatív térdimenzióba került, és “itt hagyta” eme dimenzióbeli “alakját.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!