Meggyengítik az idegrendszert és mentális betegségeket okoznak a “rossz ételek” egy tanulmány szerint
Egyre biztosabb, hogy van alapja azoknak a véleményeknek, melyek szerint a “szemét kaják” súlyosan károsítják az egészségünket.
Nemcsak az vagy, amit megeszel, hanem az is vagy, amit megevett az, amit megettél.
A bélrendszer halmozottan van kitéve a különféle ártalmaknak.
A bélrendszer védelmi vonala ha megsérül, a szervezetbe veszélyes méreganyagok kerülhetnek, leterhelődik az immunrendszer, és mentális rendellenességek tünetei is felléphetnek.
Nem minden táplálék egészséges, amit megkívánunk. Sajnos nem minden tápanyag hasznos és egészséges, amit megvételre, vagy elfogyasztásra kínálnak nekünk.
Nem mindegy, hogy a bélrendszerünk egy rothadó ételtemető, vagy egy élő organizmusokkal teli csodálatos kert.
Manapság egyre többen ez előbbiként tekintenek a gyomrukra.
A rossz kaják, a szemét tételek alapjában véve mérgeznek minket.
Tele vannak tartósítószerrel vagy különféle súlyosan rákeltő anyagokkal, és erről alig beszélnek a médiában, ezért is hívják a ma emberét a “megetetett társadalom”-nak.
Ismerjük meg bélrendszerünk ellenségeit, legyünk ezekkel tisztában, és nézzük meg azt is, hogy hogyan tudjuk akár az étrendünk megváltoztatásával nemcsak rendbehozni az esetleg károkat, hanem egy egészséges bélflórát építeni.
A bennünk élő mikroorganizmusok alapvetően határozzák meg lelki állapotunkat, étvágyunkat és sóvárgásainkat.
Az Ember és a benne élő bélflóra között egy nagyon ősi szövetség áll fenn.
Mi tápláljuk őket ők pedig megvédenek bennünket.
Ezen egyensúly fenntartása nem más, mint az egészség fenntartása.
Sajnos mára elfelejtettük őseink gyógyító konyháját és Hippokratész tanácsát, miként “ételed legyen a gyógyszered”.
A fermentált élelmiszerekkel a leghatékonyabban pótolhatjuk és éleszthetjük újjá a meggyengült bélflórát.
Ugyanakkor a fermentálás során lebomlik a hizlaló szénhidrátok és a környezeti méreganyagok nagy része és keletkezik számos életújító vitamin és enzim.