CímlapsztorikÉrdekes világ

Az oltásellenes “szabadság konvoj” teljes Ottawát megbénította: világszerte szerveződnek hasonlók

A világ elkezdett ébredezni, a társadalom pedig elkezdett fellázadni a sokak által csak covid-diktatúraként emlegetett hatalmi erővel szemben…? Az utolsó szabad generáció ellen már a kanadai hadsereget is be akarják vetni.

A tüntetők először a kötelező oltatás ellen szervezték a demonstrációt, de már a koronavírus elleni összes intézkedés eltörlését követelik.

Napok óta tart a kamionos demonstrációk a kanadai fővárosban. Ottawában egyre nő a tiltakozók száma, és már szinte megnénították a várost. A hatóságok egyre tehetetlenebbnek tűnnek – írja a Portfolio.hu.

Hirdetés

Vagyis a covid karhatalom megbénult.

A hatóságok szerint a megmozdulás illegális és veszélyes. A rendőrfőnök már azt fontolgatja, hogy a hadsereg segítségét kéri.

Ha ez megtörétnik, akkor az utolsó szabda generáció és a karhatalom között történik majd meg az összescpaás- vélekednek sokan az egyik oldalról.

A demonstrálók azt akarják elérni, hogy “az élet térjen vissza a normális kerékvágásba”

– írja az MTI.

Kanada mintegy 120 ezer, nemzetközi áruforgalmat biztosító teherautósofője közül körülbelül 90 százalék vette fel az oltást – jegyezte meg a BBC.

A “szabadság konvojaként” is emlegetett, több ezer teherautóból álló karaván vasárnap érte el a kanadai fővárost, Ottawát.

A menettel rokonszenvező sofőrök országszerte több utat is lezártak, az ottawai parlament épülete előtt pedig a sofőrök felhívására más tiltakozó csoportok is megjelentek.

Az ottawai rendőrfőnök, Peter Sloly elismerte, hogy gyakorlatilag tehetetlenek.

Hirdetés

A hatalmas járműveket hiába is bírságolnák, szinte lehetetlen a kamionokat eltávolítani. A városvezetéssel azt közölte, hogy

„minden opciót” fontolóra vesznek a helyzet megoldása végett. Még az is elképzelhető, hogy a kanadai hadsereg segítségét kérik.

Diane Deans, a rendőrség vezetői tanácsának tagja „élő pokolnak” nevezte a mostani helyzetet

– írja a Portfolio.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!