Tudomány

A Vatikán visszahozott egy fiút a halálból, titokban van a feltámadás módszere? – VIDEÓ

“Ez a csodák lényege, hinned kell benne.” – állítják. Jön a Vatikán Második Esély programja?

A Vatikán Második Esély programja

A Vatikán egy videóban jelentette be, hogy képesek legyőzni a halált és visszahozni az elhunytakat “odaátról”.

Ezzel egy második esélyt kínálva mindenkinek, aki nem rég hunyt el.

Hirdetés

Mindezt csak azokkal teszik meg elmondásuk szerint, akinek makulátlan az erkölcsi bizonyítványa és komolyabb bűnök nélkül élte le az életét.

A Második Esély program az egész világot megváltoztathatja, így a halálhoz és az élethez való viszonyát is a teljes társadalomnak.

Egy életűek és két életűek

Ettől kezdve ugyanis a világban lesznek majd egy életű és két életű emberek, akik haláluk után ha megfelelő életet éltek, kaphatnak egy újabb esélyt az életre.

A Digitális Messiás korában mi már semmin sem csodálkozunk – tegyük hozzá.

A Feltámadás című film a fenti alapszituációt próbálja bemutatni, egy merőben új nézőpontból, a kamerákon és kijelzőkön keresztül.

A film több mély kérdést is felvet az ember Istenné válásával kapcsolatban is.

Az ember Istent játszik és azt hiszi, hogy következmények nélkül kísérletezgethet akár az emberekkel, akár a Föld többi élőlényével, akár a természet törvényeivel, egyre nagyobb veszélynek tesszük ki magunkat, és egyre közelebb sodorjuk magunkat az egyébként is elkerülhetetlen felé, a kipusztulás irányába.

Teljes titokban tartják az eljárást amivel visszahozhatók a halottak

Egor Baranov alapötlete izgalmas és tökéletes beleillik a rohamosan fejlődő világunkba, ugyanakkor nem fél kritizálni a vallást és az egyházat, ami most is olyan káoszt és pusztulást okoz Isten nevében, és ezt is csak a fanatikus, szemellenzős hívők nem veszik észre.

Mert bár most is történjen bármi, az egyház mossa kezeit, mint Pilátus, hiszen ők nem hajlandók felelősséget vállalni azért, hogy egy feltámasztott gyilkolt, miközben vannak mellette sokan mások, akik gond nélkül vissza tudtak illeszkedni a társadalomba.

Hirdetés

A halottak feltámasztásának módszere a filmben végig egyfajta titokban van tartva. Senki sem tudhatja, nyomós okok miatt.

Létezhet a feltámasztás?

Egyébként létezik egy olyan teória a valóságban is, miszerint valóban létezhet már a módszer és a technológia arra, hogy visszahozzanak embereket a halálból, és ez már rég meg is történt.

A visszatérők azonban olyan dolgokról számolhattak be, ami miatt egyszerűen eltusolták a halál utáni lét kérdését.

Ki mit gondol?

Mindenesetre bár a Feltámadás című film alapötlete nagyon erős, ne várjunk egy közepesnél jobb minőséget tőle, de a valláskritika és a felvetett alapkérdések miatt mindenképp megéri a megnézést.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!