Daganatos szövetekkel teli halak és tengeri élőlényeket dolgoz fel az élelmiszeripar: rákos húst eszünk?!
Ezt nem mondják el a médiának, erről hallgat a NatGeo…
Konzervbe zárt “halál”
A boltok, szupermarketek polcain árult halak nem csak hemzsegnek a mikroműanyag részecskéktől, de előfordul az is, hogy rákos szöveteket tartalmaznak.
Egy bizonyos százalékuk ugyanis rákos, már haldokló vagy elpusztult állatból kerül feldolgozásra.
Konzervbe zárt halál, amit velünk etetnek: minderről pedig az átlag fogyasztó mit sem tud…
Az élelmiszeripari vállalatok a Napot is lehazudják az égről
A nagy élelmiszeripari vállalatok hazudnak nekünk. Olyan igazságot rejtenek el előlünk, mely mindannyiunkat érint, hiszen mindenki egészségéről van szó.
A titok nem olyan bonyolult, de kellően sokkoló ahhoz, hogy a halászat amúgy is sok pénzt megmozgató iparát, és a gazdasági érdekcsoportokat tönkre tegye.
Ezt pedig ők nem hagyhatják…
mindig is a pénzüknél kell lenniük, különben sem érdekli őket az emberek egészsége.
Ha érdekelné, elmondanák azt, tájékoztatnák arról a fogyasztókat, az átlagembereket, hogy a halak, és egyéb tengeri herkentyűk húsa rengeteg műanyag nanorészecskét tartalmaz, melyek önmagukban is rákkeltőek.
Ez azonban nem minden. Több független kutatólaboratóriumban is sikerült igazolni azt, hogy a konzervként felhasznált halak húsa – melyek majd a boltok polcaira kerülnek – daganatos sejteket tartalmaz.
Vagyis ezek az élőlények mind betegek. A ma kifogott halak egy jó része, közel egyharmada különféle rákos megbetegedésekben, sejtburjánzásban szenved, és ez az arány egyre nő.
Beteg és rákos élőlények jutnak az emberi szervezetbe
Mondjuk ki: ezek az élőlények mind betegek. A ma kifogott halak egy jó része, közel egyharmada különféle rákos megbetegedésekben, sejtburjánzásban szenved, és ez az arány egyre nő.
A gond azzal kezdődik, hogy a profithajhász megacégek, és nagy halászvállalatok ezeket a halakat tovább adják az élelmiszeriparnak.
Az élelmiszeripar pedig mélyen hallgat róla, és ugyanúgy feldolgozza, mint minden más terméket.
Egészségügyileg persze senkinek sem kellene félnie, hiszen a rák nem fertőző, igaz?
Attól, hogy megeszünk egy konzervnyi halat, melynek testén egykor daganatok burjánztak, még nem jelenti azt, hogy a mi testünk is daganatossá válik.
Egyelőre nincs kapcsolat a daganatos szövetek és a rák előfordulása között
Fontos azt is hangsúlyozni, hogy egyelőre nincs komoly, bizonyítható kísérleti eredmény vagy bizonyíték arra, hogy a rákos hús fogyasztása valóban rákot okozhatna.
Ugyanakkor ennek ellenkezőjére sem sikerült cáfolatot felmutatni, így a kérdés egyelőre tudományosan nyitott, további kutatásokra van szükség.
Rákkeltő műanyag az emberi szervezetben
A kutatás szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak tengeri halat, évente nagyjából 11.000 ilyen részecskét visznek be a szervezetükbe, melynek legnagyobb része ugyan távozik az alvégen, de legalább egy százaléka odabent marad.
Hogy mi lesz ezzel a műanyaggal – betokozódik a szövetek közé, a testünk pedig megfeledkezik róluk, vagy rosszabb esetben elkezdik mérgezni a szervezetet? Jó kérdés, ezt talán mindenkinek a fantáziájára bíznánk…