Tudomány

Ezért fog hamarosan mindben összeomlani… elmagyarázták a tömeges kihalás hatásmechanizmusát!

Itt a vég forgatókönyve tudományos szemszögből. Tudósok és szakemberek ültek össze, hogy felvázolják, mi vár ránk és a bolygóra hamarosan, ha nem változtatunk.

Gondolkodtatok már azon, hogy a tömeges kihalás vajon hogyan fog végbemenni a jelen korban?

Kétségtelen ugyanis, hogy egy újabb ilyen hullám közepén tartunk.

Hirdetés

Az elmúlt 15-20 évben már szemmel látható jelei voltak, hogy még a dinoszauruszok kihalásánál is gyorsan tömeges pusztulás indult el világszerte.

A kétezres évek óta vannak jól érzékelhető jelek, a gerinces élőlények populációja közel 80%-kal csökkent, vagy került a kihalás szélére közvetlenül.

A tudósok most a vészharangot megkongatva nemrég egy részletes “végítélet” forgatókönyvvel álltak elő, hogy mi fog történni, és pontosan miért fog teljesen összeomlani a Földi élővilág és a teljes tápláléklánc.

Mi is fog történni pontosan?

Nagyon nagy a baj, az elsők között fog drámaian csökkenni a biológiai sokféleség, a diverzitás, mely lényegében már félig végbe is ment.

Egyre nagyobb a belterjesség az állatok között…

Az Óceánok közel kétharmada már majdnem teljesen kiürült, ez a kiürülés pedig tovább folytatódik. A tápláléklánc innen fog végül teljesen megbomlani.

A fitoplanktonok az élet és a természet egyik legfontosabb elemei, és nagymértékben pusztulásnak indultak az elmúlt években.

A fitoplanktonok sokak szerint még az esőerdőknél is fontosabbak, mivel elnyelik a szén-dioxidot és oxigént termelnek.

Hirdetés

ha kipusztulnak, a Föld légköre szén-dioxidtól válik majd egyszer fullasztóbbá, valamint a teljes vízi, majd szárazföldi tápláléklánc is megborul, az állatok egymás hiányában éhezni fognak, nem lesz a ragadozóknak táplálékuk.

A Föld oxigén-háztartásának közel 50!-a szűnik meg a fitoplanktonok eltűnésével.

Ez mindennel összefügg, és a kalkulációk alapján a 2020-as évekre az óceánok nagy része teljesen kiürülhet.

Az óceánoknak és azoknak a biológiai folyamatainak kulcsszerepe van a bolygónk túlélésében, hiszen a vízháztartást és a meleget, időjárást is szabályozzák.

Lassan eloxigénetlenednek és elsavasodnak, ez pedig az emberi fajnak is súlyos veszteségeket fog okozni, mivel mi is képtelenek leszünk a felszínen élni.

Ez valamikor 2050-ra is bekövetkezhet a legrosszabb becslések szerint…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.