Egészségünk

Te is felébredsz minden éjjel ugyanabban az időpontban? Ezt jelezheti a szervezeted!

A kínai orvoslás szerint a test mást és mást üzenhet azzal, ha egy adott időpontban ébredsz fel.

Mutatjuk, melyik óra mit jelent!

A hagyományos kínai biológiai óra szerint a Qi a 12 fő meridiánon át kering a testben, melyek mindegyike bizonyos belső szervekhez kapcsolódik.

Hirdetés

Egy ciklus 24 órás, míg a test különböző rendszereinek Qi-vel való feltöltődése 2 órát vesz igénybe.

Éjjelente a Qi befelé húzódik, hogy feltöltse testünket. Tehát, ha az alvásban mindig ugyanabban az időpontban támad zavar, valószínűleg az egyik szervnél vannak problémák, mert az energia nem tud átjutni rajta, ekkor felébredünk.

21-23 óra között: Pajzsmirigy

Az alvás korai szakaszában az endokrin rendszer regenerálódik, a vérerek pedig aktívabbá válnak.

Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen probléma van az immunrendszerrel, a pajzsmiriggyel, a mellékvesével vagy az anyagcserével, ebben az időpontban felébredünk.
Ha 21 és 23 óra között nehezen tudunk elaludni, az a túlzott stressz és aggodalom jele lehet. Hogy ebben a fázisban javítsd az alvás minőségét, érdemes meditálnod, lefekvés előtt jógáznod, felváltva izmokat megfeszítő és ellazító gyakorlatokat végezned.

23-1 óra között: Epehólyag

Az epehólyag termeli az epét, amire az emésztéshez és a felszívódáshoz van szükség, hogy a nap közben elfogyasztott összes zsírt le tudja a szervezet bontani. Ha ez idő alatt felébredsz, valószínűleg epeköved van, vagy oda kell figyelned a zsírfogyasztásra, és több egészséges zsírt kell enned.

Az epehólyagot az érzelmi csalódással, az önbizalomhiánnyal, a nehezteléssel és a keserűséggel is összefüggésbe hozzák. Hogy vissza tudj aludni, gyakorold a feltétel nélküli elfogadást és a megbocsátást mások felé.

1-3 óra között: Máj

Ebben az időszakban a szervezet megtisztítja önmagát, eltávolítja a méreganyagokat a vérből és a szövetekből. Ha ilyenkor ébredsz fel, azt mutatja, hogy a májnak túl sok méreganyaggal kell foglalkoznia. Hogy segítsd a működését, próbálj több tiszta vizet inni, csökkentsd az alkohol- és koffeinfogyasztásodat.

Ha ebben az időszakban ébredsz, azt is jelentheti, hogy tele vagy negatív érzelmekkel, mint a harag, a frusztráltság, a bűntudat vagy a düh. Ezeket az érzéseket kezelned kell, hogy az alvásod helyreálljon.

3-5 óra között: Tüdő

A tüdő a legelső szerv, amit a Qi energiával tölt fel azáltal, hogy összegyűjti az oxigént és továbbszállítja a többi szervhez, hogy felkészítse őket a következő napra. Ha ilyenkor ébredsz, és vannak olyan tüneteid, mint a köhögés, a horkolás, orrdugulás, feltehetően túl sok váladék vagy a rossz étrend okozza.

Hirdetés

A tüdő szintén kapcsolódik bizonyos érzelmi állapotokhoz, mint a szomorúság és a bánat. Engedd el ezeket az érzéseket! Végezz légzőgyakorlatokat, ez segíthet az alvásban.

5-7 óra között: Vastagbél

A reggel ezen szakaszában az energiaáramlás a vastagbélre koncentrálódik, ami eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből.

Ha a vastagbél nem működik megfelelően, székrekedés, hízás vagy idő előtti öregedés léphet fel. Hogy segítsd a működését és ezzel az alvásodat is, nyújtsd az izmaidat, igyál sok vizet, és rögtön felkelés után menj wc-re.

Érzelmi blokkok is okozhatják az ebben az időben való rendszeres felébredést. Ha úgy érzed, megragadtál, védekezned kell vagy türelmetlen vagy, rázd le magadról ezeket az érzelmi terheket!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!