CímlapsztorikEgészségünk

Hagyma tejben: gyulladáscsökkentő és oldja a váladékot a bizarr párosítás

Már néhány alkalom után felszakítja a makacs, lerakódott váladékot, erősíti az immunrendszert és remek görcsoldó is.

Létezik egy nagyon praktikus, igazi házi gyógymód, még nagymamáink idejéből.

Nem csak hatásos, de finom is, így ha a téli hónapokban meghűlsz, bátran alkalmazhatod ezt az ínycsiklandozó, bár elsőre furcsa párosítással rendelkező “terápiát”.

Hirdetés

Ahelyett hogy az ember a gyógyszertárba rohanna, is kiváltaná a méregdrága, a szervezetünket megterhelő fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket, vagy megfázás elleni szereket, érdemes tenni ezzel egy próbát.

A hatás garantáltan nem marad el!

A hagymás tej egy ősrégi gyógymód, mely segít megszüntetni a köhögést, egyben erősiti az immunrendszert és megszünteti a görcsöket.

Emellett legerősebb hatása a váladék felszakításában segít, mely a garatra rakódik le az egyes meghűléses betegségek esetében.

Azért ennyire hatékony, mert a hagyma gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, antibakteriális hatóanyagai oldják a váladékot.

A méz szintén gyógyerővel bír, erősíti az immunrendszert, gátolja a baktériumok szaporodását és csillapítja a lázat, ezen kívül görcsoldó és nyákoldó hatása is van.

Hozzávalók:


• 1/2 l növényi eredetű tej
• 2 fej hagyma, felkockázva
• 1-2 teáskanál méz, csészénként

Így készítsd el:

Forrósítsd fel a tejet egy lábasban, majd add hozzá a hagymát!

A tűzről levéve fedjük le az edényt és hagyjuk állni 20 percig!

Hirdetés

Ezután szűrd le és amikor ihatóra hűlt, keverd hozzá a mézet, és lassan kortyolgasd el!

Ha nem fogy el az egész, a lábasban újramelegíthető.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!