Érdekes világMúltidéző

A 731-es egység borzalmas emberkísérletei: a japánok Auschwitza, avagy a “sátán orvosai”

Létezett egy egység Japánban, mely olyan kegyetlenségeket volt képes elkövetni, amihez foghatót még a nácik sem tudtak volna.

Ezek a képek bizonyítják, hogy az ember a legkegyetlenebb élőlény a világon.

A japánok elhallgatott Auschwitza

A “sátán orvosai” valóban itt tevékenykedtek a Földön, de nem csak a legendás náci koncentráció táborokban szolgáltak, hanem a japánok Auschwitzának is nevezett 731-es egységben is.

Hirdetés

Erről a japán koncentrációs táborról keveset hallani, sok helyen még a történelemkönyvek sem említik, pedig az itt átélt borzalmakhoz képest Auschwitz valódi Disneyland…

Az itt dolgozó orvosok valójában nem gyógyítottak, hanem a halál hírnökei voltak. A 731-as egység tagjai ugyanis brutális emberkísérleteket végeztek, mindenféle erkölcsüket és lelkiismeretüket félretéve.

Már ha volt olyan egyáltalán…

Az elfogott katonákkal egy második világháborús hadifogoly táborban végeztek különféle szadista kísérleteket, vizsgálatokat.

Mengele piskóta volt hozzájuk képest, a fasorba sem volt…

Az egész projekt vezetője Shiro Ishii japán katonaorvos volt. Ő adta ki a vezényszót, a különféle borzalmakra való parancsokat.

10 ezer embert kínoztak halálra

Több mint tízezer emberen folytattak kísérleteket, a hatezer halálos áldozat közül mindössze 230 neve ismert.

Mivel az egység egy volt fűrészüzem területén működött, a japánok áldozataikat “fahasábnak” hívták, és csak sorszámmal azonosították. Az áldozatok egy részét a Kempeitai katonai rendőrség szállította.

A kísérleti alanyok közt közönséges bűnözők, banditák, partizánok, politikai foglyok, vagy a titkosrendőrség által gyanúsnak vélt egyéb emberek is voltak. Feláldoztak gyermekeket, időseket, és terhes asszonyokat is.

Érzéstelenítés nélkül, élve boncoltak fel embereket.

Előbb megfertőzték őket különböző kórokozókkal, majd eltávolították egyes szerveiket, hogy azokon a fertőzés folyamatát tanulmányozzák.

Hirdetés

Egy aktív résztvevő, Dr. Juasza Ken a Japan Times-nak nyilatkozott 2007-ben. Véleménye szerint legalább ezer ember, köztük orvosok végeztek hasonló tevékenységet Kínában.

Élő foglyokon vizsgálták a gránátrobbanás és a lángszóró hatását különböző távolságok és testhelyzetek esetén.

Kikötözött foglyokat használtak célpontul a különböző biológiai és kémiai harcanyagok hatékonyságának elemzésére.

Foglyokat fertőztek pestissel, kolerával, fekete himlővel, és mérgeztek botulinum toxinnal.

E kutatások új fegyverek kifejlesztéséhez vezettek, mint amilyen pl. a pestissel fertőzött bolhákat tartalmazó kerámia bomba volt.

Keveset emlegetett sötét foltja az emberiségnek

A 731-es egység története sok tekintetben legalább olyan borzalmas – vagy még borzalmasabb – mint a náci haláltáborok.

Megmutatták a világnak, hogy mennyire kegyetlen tud az ember lenni a saját fajtájával.

És hogy a történelmünk egyik embertelen, sötét “pillanatában” mennyire nem számított az emberség, a lelkiismeret, vagy a kegyelem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.