Érdekes világMúltidéző

A 731-es alakulat borzalmas emberkísérletei: a japánok Auschwitza, avagy a “sátán orvosai”

Létezett egy alakulat Japánban, mely olyan kegyetlenségeket volt képes elkövetni, amihez foghatót még a nácik sem tudtak volna.

Ezek a képek bizonyítják, hogy az ember a legkegyetlenebb élőlény a világon.

A japánok elhallgatott Auschwitza

A “sátán orvosai” valóban itt tevékenykedtek a Földön, de nem csak a legendás náci koncentráció táborokban szolgáltak, hanem a japánok Auschwitzának is nevezett 731-es alakulatban is.

Hirdetés

Erről a japán koncentrációs táborról keveset hallani, sok helyen még a történelemkönyvek sem említik, pedig az itt átélt borzalmakhoz képest Auschwitz valódi Disneyland…

Az itt dolgozó orvosok valójában nem gyógyítottak, hanem a halál hírnökei voltak.

A 731-es alakulat tagjai ugyanis brutális emberkísérleteket végeztek, mindenféle erkölcsüket és lelkiismeretüket félretéve.

Már ha volt olyan egyáltalán…

Az elfogott katonákkal egy második világháborús hadifogoly táborban végeztek különféle szadista kísérleteket, vizsgálatokat.

Mengele piskóta volt hozzájuk képest, a fasorba sem volt…

Az egész projekt vezetője Shiro Ishii japán katonaorvos volt. Ő adta ki a vezényszót, a különféle borzalmakra való parancsokat.

10 ezer embert kínoztak halálra

Több mint tízezer emberen folytattak kísérleteket, a hatezer halálos áldozat közül mindössze 230 neve ismert.

Mivel az alakulat egy volt fűrészüzem területén működött, a japánok áldozataikat “fahasábnak” hívták, és csak sorszámmal azonosították.

Az áldozatok egy részét a Kempeitai katonai rendőrség szállította.

Hirdetés

A kísérleti alanyok közt közönséges bűnözők, banditák, partizánok, politikai foglyok, vagy a titkosrendőrség által gyanúsnak vélt egyéb emberek is voltak.

Azonban feláldoztak gyermekeket, időseket, és terhes asszonyokat is.

Tényleg embertelen borzalmakról lehetett hallani a hellyel kapcsolatban.

Érzéstelenítés nélkül, élve boncoltak fel embereket.

Előbb megfertőzték őket különböző kórokozókkal, majd eltávolították egyes szerveiket, hogy azokon a fertőzés folyamatát tanulmányozzák.

Egy aktív résztvevő, Dr. Juasza Ken a Japan Times-nak nyilatkozott 2007-ben. Véleménye szerint legalább ezer ember, köztük orvosok végeztek hasonló tevékenységet Kínában.

Élő foglyokon vizsgálták a gránátrobbanás és a lángszóró hatását különböző távolságok és testhelyzetek esetén.

Kikötözött foglyokat használtak célpontul a különböző biológiai és kémiai harcanyagok hatékonyságának elemzésére.

Mintha csak próbababák lennének…

Akikkel nem így végeztek, azokat pestissel, kolerával, fekete himlővel, és botulinum toxinnal mérgezték meg szintén tanulmányozás céljából.

Ezek a kutatások új fegyverek kifejlesztéséhez vezettek, mint amilyen például a pestissel fertőzött bolhákat tartalmazó kerámia bomba volt.

Ez külön érdekes a mai, 2020-ban kirobbant koronavírus vilkágjárvány fényében.

A távol-keleti országok már évtizedek, sőt, évszázadok óta kísérletezgettek bizonyos “biológiai” fegyverekkel, vagy járvány terjesztéssel, de persze Amerikát sem kellett félteni.

Elég csak arra gondolni, hogy az amerikai indiánokat kiirtó telepesek hogyan ajándékoztak himlővel fertőzött pokrócokat “jó szándékuk” jeléül a gyanútlan indián törzseknek…

Úgy tűnik, hogy a betegségekkel való ÖLÉS nagyon-nagyon régóta foglalkoztatta az embereket…

A biológiai bombákkal való tesztek során a japán tudósok védőöltözetet viselve vizsgálták a haldokló áldozatokat. Kína meg nem szállt területein repülőgépekről dobtak le fertőzött élelmiszer- és ruhacsomagokat.

Fertőzött élelmiszert és édességet osztottak gyermekeknek. Az így kiváltott kolera-, lépfene- és pestisjárvány mintegy 400 ezer polgári lakos életét követelte.

A 731-es alakulatban aktív tudósok közül sokan jeles karriert futottak be a háború utáni Japánban mint politikusok, tudósok, üzletemberek vagy orvosok. Csak néhányuk került szovjet hadifogságba, őket a Habarovszki perben vonták felelősségre. A többség azonban amerikai megszállás alá került, és őket sosem fogták perbe.

Az ENSZ az emberiség elleni bűncselekménynek nyilvánította a 731-es alakulat tevékenységét.

Keveset emlegetett sötét foltja az emberiségnek

A háborús bűnösök tokiói perében mindössze egyetlen utalás hangzott el japán “mérgező szérumok” bevetéséről a kínai lakosság ellen, ez is valószínűleg véletlenül történt. Sir William Webb bíró azonban bizonyítékok hiányában ejtette ezt az ügyet.

Yoshio Shinozuka, aki Harbinban maga is könyörtelen emberkísérletek elkövetője volt, 1997-ben egy perben tanúskodott.

A pert 180 kínai civil indította a Japán állam ellen, akik bocsánatkérést és kártérítést követeltek a 731-es alakulat által meggyilkolt hozzátartozóikért. Sinozuka azt mondta:

„A 731-es alakulat tagja voltam, és olyan dolgokat cselekedtem, amit emberi lénynek soha nem volna szabad.”

A 731-es alakulat története sok tekintetben legalább olyan borzalmas – vagy még borzalmasabb – mint a náci haláltáborok.

Megmutatták a világnak, hogy mennyire kegyetlen tud az ember lenni a saját fajtájával.

És hogy a történelmünk egyik embertelen, sötét “pillanatában” mennyire nem számított az emberség, a lelkiismeret, vagy a kegyelem.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.