CímlapsztorikEgészségünkTudomány

A “csoda”, aminek egyetlen mellékhatása: EGÉSZSÉG, tudod hogy mi ez?

Hiszed vagy sem, de egy mesehős kedvence is volt, nem véletlenül!

Lássuk, hányan tudják, hogy mi ez és hogy mennyire megváltoztatja a testünket!

Popeye kedvence nem csak proteinben gazdag, de A- és C-vitaminban, antioxidánsokban és szívbarát folsavban is.

Hirdetés

Ezenkívül rendkívül sok hasznos fitonutriens található benne, melyek többek között a szemünk egészségéért felelősek, de gyulladáscsökkentő, csonterősítő és daganatellenes hatásaik is vannak, valamint az immunrendszert is erősítik.

A spenótfogyasztás egyik veszélye, hogy mivel sok oxálsavat is tartalmaz, fokozza a vesekőképződésre való hajlamot. Ennek ellenére az oxálsav emésztésserkentő és vastagbéltisztító is.

Az oxálsav tartalmának köszönhetően a spenót elősegíti a bélmozgást és ezáltal nagymértékben befolyásolja az emésztés gyorsaságát.

Ideális esetben a spenótot nyersen lenne érdemes fogyasztani, leginkább salátaként:

A zsenge levelek nagyszerűen kiegészítik például a gyümölcsös salátákat , de sajtokkal, például fetával is kombinálhatjuk.

A boltokban kapható előre csomagolt bébi spenót erre a célra tökéletes.

Így készítheted el hogy megmaradjon benne a legtöbb tápanyag

Egy bögre ebből a csodaételből ugyanannyi proteint tartalmaz, mint egy főtt tojás – viszont csak fele annyi kalória!

Fogyaszd párolva, így megőrzöd a vitaminokat, ráadásul könnyebben nyeri ki szervezeted a spenótban található kalciumot.

Párolás után dobj rá egy kis paprikát, fokhagymát, olívaolajat, és facsarj rá egy kis citromot is, vagy egyszerűen tegyél egy maroknyi spenótot a levesbe, az omlettbe, a tésztába, esetleg a többi párolt zöldség mellé.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!