EgészségünkTudomány

Jön a sáskaburger, tehén nélküli tej, méhek nélküli méz: szemünk előtt valósul meg az élelmiszer-rémálom?

Az vagy amit megeszel – szokták mondani.

De mi lesz az egyre boldogtalanabb, egészségtelenebb és rákban szenvedő modern civilizációval, mely műanyag ételeken és rovarokon fog élni?

Az élelmiszeripari nagyvállalatok tényleg hadjáratot indítottak az egészséges, hagyományos ételek ellen?

Hirdetés

Jön a sáskaburger, a tehenek nélküli tej, a méhek nélküli méz

Ettél már sáskaburgert? Ropotgtattál már nasiként szöcskéket, tücsköt-bogarat?

Ettél már olyan húst, amit valójában nem levágtak, hanem “kinyomtattak”, vagy a laborban növesztettek?

Vagy méhek nélküli mézet?

Ez a világ már nem is olyan távoli, még a mi életünkben beköszönthet a “csinált” mű ételek, élelmiszerek kora.

Ezzel pedig vagy az emberiség legnagyobb áttörése jöhet élelmezés terén, vagy egy olyan világkatasztrófa, amit az atombomba feltalálása és használata óta nem éltünk át.

Mindenki ódzkodik tőle, talán nem is véletlenül.

Eddig nem ismert egészségügyi kockázatai lehetnek

Sokan hozzák kapcsolatba a modern élelmiszeripar egyes vívmányait ugyanis a betegségek terjedésével, mivel a modern civilizációban a fejlett országokban, ahol a legtöbb feldolgozott élelmiszert fogyasztják, ott a legmagasabb a rákos megbetegedések és különféle ételallergiák száma.

Végső soron számtalan kaja műkaja ma, ami tele van mesterséges édesítővel, stabilizátorral, ízfokozóval, ezek pedig a bélrák melegágyai…

Vannak azonban bizonyos színezékek, úgynevezett azoszínezékek, amit ha használt a gyártó, akkor köteles a címkén egy figyelmeztetést feltüntetni.

Hirdetés

Elég vészjóslóan így hangzik: „a színezék(ek) … a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”.

Mindemellett a különféle pácsók, stabilizáló anyagok és állagjavítók mind ott vannak rengeteg feldolgozott ételben már most is.

Belegondolni is riasztó lehet, hogy ezek után az emberek átszokjanak a laborban növesztett húsokra, vagy a tehén nélkül előállított tejre.

A cél az élelmiszerválság elkerülése, legalábbis ezt állítják

Az élelmiszeripar megreformálásával, a fejlesztések globális alkalmazásával komoly változások idézhetők elő, akár már rövid távon is.

És hogy miért van erre már most szükség?

Az efféle élelmiszertechnológiák a tudósok szerint jó kiindulópontnak számítanak az élelmiszerválság elkerülésére, de nagyobb hasznuk lehet a fenntarthatóság elősegítésében vagy a környezeti terhelés csökkentésében.

Lényegében a nagy tech cégek amik ezzel foglalkoznak, azt sugallják, hogy cudar idők jönnek, nem lesz mindenki számára elegendő élelem a bolygón, ezért mesterségesen kell majd ezeket létrehozni.

Arról nem esik szó, hogy a gazdag felső tízezer elitjének minden valószínűség szerint továbbra is biztosítva lesz az igazi marha vagy sertéshús, a pórnép pedig zabáljon mű, laborhúsokat.

Míg az egyik tábor szerint ebben semmi kivetni való nincs, és a technológia, a mű élelmiszerek egy része nem is mű, csak az eljárás nem a megszokott, addig a mások oldal a fent említett lehetséges egészségügyi kockázatokról beszél.

Ráadásul a fejünk felett kialakuló, globalista korporációkból álló élelmezési lánc akár vissza is élhet majd a helyzetével, hiszen ha elérik, hogy ők etethessék az egész világot, akkor onnantól kezdve az élelmiszer egyben fegyverré is válik.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.