CímlapsztorikEgészségünk

A fejfájás mögötti tények, amit nem fogsz hallani az orvosodtól: ő csak a tablettát akarja felírni neked

A fejfájások 90%-a megelőzhető lenne… de ha ezt tudnák az emberek, nem fogyna annyin fájdalomcsillapító.

Kezdjünk rögtön egy sokkoló kijelentéssel:

A tabletták 90%-ára valójában SEMMI SZÜKSÉG nem lenne. És ezt a gyógyszergyárak nagyon jól tudják, mégsem a fejfájás, vagy bármilyen más fájdalom megelőzésére teszik a hangsúlyt.

Hirdetés

Sőt, ennél is tovább megyünk: egyes fejfájfásokat éppen az ezekre felírt orvosságok váltanak ki…

Rebound hatás, avagy a fejfájás elleni gyógyszerek okozat fejfájás

Furcsának tűnhet ugyanis, de a fájdalomcsillapítók is okozhatnak fejfájást, ráadásul minél többet szedünk belőlük, annál erősebben, ez az úgynevezett gyógyszer okozta vagy rebound – visszacsapásos – fejfájás.

Ez a jelenség migrénben, vagy tenziós típusú fejfájásban szenvedőknél fordul elő, akik betegségük miatt túl gyakran vesznek be fájdalomcsillapítót, vagyis egyfajta elvonási tüneteként fogható fel.

Ezt a gyógyszergyárak nagyon jól tudják, de nem érdekli őket.
Így generálnak még több fejfájást – szó szerint és átvitt értelemben is – az embernek, és még több pácienst, aki még több tablettát szed majd a már gyógyszeres eredetű fejfájására, ám erről már mit sem tud a gyanútlan beteg.

Tévhitben tartott társadalom

Valójában itt minden a pénzről szól, de erre magadtól is rájöhettél.

A tévhitek elterjesztése arra szolgál, hogy az emberek ne gyanakodjanak, és azt higgyék, hogy csakis gyógyszerekkel lehet véget vetni a fejfájásnak.

Valójában egy instant világban élünk, a felgyorsuló környezetben szinte mindent azonnal akarunk, ezért ha már kialakult a fejfájást, azonnal egy tablettával akarunk megszabadulni tőle.

Azt mégis elfelejtjük, hogy ezzel a gyógyszergyárak “mágnásainak” zsebeit tömjük…

Pedig csak annyit kellene tennünk, hogy kicsit jobban odafigyelünk a megfelelő folyadék és ásványianyag bevitelünkre, és eleve ki sem alakulna a fejfájás.

Hirdetés

Migrént okozhatnak a környezeti ártalmak is

Egyes kutatások azt is kimutatták, hogy bizonyos fajta édesítőszerek fogyasztása is drasztikus mértékben képes növelni a fejfájás előfordulását.

Sőt, ezek általában migrénes jellegű fejfájást tudtak eerdményezni.

Sőt, Case Adam szaktanulmánya alapján az is kijelenthető, hogy a migrén erős kapcsolatot mutat a nehézfémek felhalmozódásával a szervezetünkben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!