Érdekes világ

A föld alá menekülhet a szupergazdag elit a klímaváltozás elől: százával épülnek a földalatti “luxusvillák”

Az általuk kreált és megfizetett “újvilágba” senki sem fér majd bele, csak akiknek elég pénze van túlélni…

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP), szerint egyre kevesebb esélyünk van a klímaváltozás elleni harcban – így lefelé vezet az út.

Szó szerint,a világ leggazdagabbjai ugyanis rengeteg óvóheyet építtettek az elmúlt években, melyek mindenféle luxussal fel vannak szerelve, és ahol több scalád is elélhet több évtizeden keresztül is.

Hirdetés

Sőt, a hírek szerint több vállalat is kifjezetten ilyen luxusvillákra szakosodott, melyek egy nagyobb aotmkatasztrófa ellen is megvédenék a lakóikat.

Részecskeszűrős ventilációs rendszer, sugárzás védelmi technológiák, létfenntartó rendszerek…

Sokak szerint a világ gazdagjai a közelgő klímaváltozás elől menekülnek a föld alá.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP), szerint egyre kevesebb esélyünk van a klímaváltozás elleni harcban – így lefelé vezet az út.

Akárhogy is, a világ gazdagjai valóban arra készülnek, hogy egy nap a civilizáció nagy részét cserben hagyva egy zárt világba “meneküljenek”, és felégessék maguk mögött a “hidakat”.

Az általuk kreált és megfizetett “újvilágba” ugyanis senki sem fér majd bele, csak akiknek elég pénze van túlélni…

Világszerte egyre több ország vezetése és város önkormányzata járja körül a lefelé építkezés lehetőségét. Ez nem újdonság, elvégre őseink is barlangokban éltek.

A folyamatok logikusak és egyben ijesztőek.

Míg a bolygó kevésbé tehetős 96%-a a következő 50 évben egyszerűen meg fog sülni vagy fulladni az egyre melegebb éghajlat, és a leromló levegő minősége, valamint a szmog miatt, addig a szupergazdagok, akik a nagyvállalataikkal jelentősen hozzájárultak a klímakatasztrófa kialakulásához pedig túlélnek mindenkit.

Hirdetés

Akinek ugyanis pénze van, az mindent túlél.

Ezek az emberke gátlástalanok és önzőek.

Meg sem kísérelték a Föld megmentését, helyette a B tervet választották, a zárt, földalatti világokba való menekülést.

Finnország fővárosában, Helsinkiben például 2010-ben fogadta el a közgyűlés a hip-hop-albumcímnek sem utolsó Underground Master Plan elnevezésű tervet, amelyet épp idén fejeztek be.

A javaslat lényege az volt, hogy a város teljes – agglomerációval együtt – 214 négyzetkilométernyi alapterületén föld alatti bunkerrendszert hoznak létre…

Ezek a bizonyos építkezések már napjainkban is zajlanak.

Elég csak megnézni a fenti videót, hogy milyen luxusban is fognak lubickolni a világ leggazdagabbjai, amikor beüt a katasztrófa.

Egy percig sem, tűnődve azon, hogy nem a kisemberek hozták a bolygóra a klímavészt, hanem a világ felső 4%-ának mohósága, kapzsisága, erőforrás éhsége.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!