CímlapsztorikTudomány

A Föld egy ősi szupernóva maradvány radioaktív felhőjén halad keresztül – világszerte megmagyarázhatatlan jelenségek

Az óceánok mélyén lévő por vezethette nyomra a tudósokat, és elképesztő teóriával álltak elő, ami megmagyarázná az elmúlt 33 ezer és fokozott és megmagyarázhatatlan jelenségeit.

Az eseménysor még ma is tart, és a paranormális tevékenységek fő forrása is lehet – állítják egyes teóriák.

A Föld egy hatalmas felhőn halad át, amelyet egy felrobbant csillag hagyott maga után. Az elmúlt 33000 évben a Földön egy szupernóvában kovácsolódott ritka vas izotóp halmozódott fel.

Hirdetés

A felezési ideje 2,6 millió év, ami azt jelenti, hogy 15 millió év után teljesen lebomlik, tehát a Földön található összes mintának máshol kellett létrejönnie, mivel semmilyen vas-60 nem maradhatott fenn a bolygón 4,6 milliárd évvel ezelőttről.

A kutatók pedig megtalálták a vas-60 lerakódásokat. Anton Wallner, az Ausztrál Nemzeti Egyetem nukleáris fizikusa a tengerfenék lerakódásokat korábban 2,6 és 6 millió évvel ezelőttre datálta, ami arra utal, hogy a szupernóva törmeléke ezen időpontok között került a bolygónkra.

De vannak újabb bizonyítékok erre a csillagporra, melyek sokkal frissebbek. Az antarktiszi hóban találták, és a bizonyítékok szerint az elmúlt 20 évben kerültek a Földre.

-írja az ÚjVilágtudat.

Néhány évvel ezelőtt a tudósok bejelentették, hogy vas-60-at detektáltak a Föld körüli űrben, amit 17 éven keresztül mértek a NASA Advanced Composition Explorer űreszköz segítségével.

Most pedig Wallner újabb anyagot talált két mélységi üledék öt mintájában két helyszínen, amelyek 33000 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. És mint kiderült, a mintákban a vas-60 mennyisége elég állandónak tűnik a teljes időtartam alatt.

Ez a megállapítás valójában több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol.

De ha a Helyi Csillagközi Felhő lenne a vas-60 forrása, akkor éles növekedésnek kellett volna történnie, amikor a Naprendszer belépett a felhőbe – ami a csapat adatai szerint valószínűleg az elmúlt 33000 évben következett be.

És itt jön a nagy csavar és néhány bizarr elmélet.

Hirdetés

Egyesek szerint az ember kialakulása vagyis robbanásszerű fejlődése is a felhőbe való belépéskor kezdődhetett.

A homosapiens elődje kisebb agytérfogattal rendelkezett, de a mai napig nincs rá elfogadott magyarázat, mi okozta a hirtelen agykapacitás növekedést.

Más, még hajmeresztőbb elképzelések szerint mióta ezen a felhőn haladunk keresztül, azóta paranormális jelenségeket tapasztalunk a Földön.

Jézus keresztre feszítése utáni feltámadása, a mennybemenetel, vagy a Fatimai csoda – melyet egyetlenként az egyház is hivatalosan csodaként elismer – mind ezzel magyarázhatók.

Persze nincs komolyabb tudományos kutatás az elmélet mögött, de lényegében azzal magyarázzák az ötletgazdák, hogy a kozmikus por a légkörrel és a Föld egyes felszíni anyagaival reakcióba lépve létrehozhatnak bizonyos jelenségeket, melyeket sem a múltban, sem a jelenben nem tudunk logikusan magyarázni.

Elég csak a földrengés fényekre gondolni, melyekről évtizedeken át nem nagyon tudták, hogy mik, és mindig a nagyobb rengések előtti éjszaka sejlettek fel az égen.

Mára már sejtik, hogy a kőzetekben tárolódó feszültség és egyes részecskék kölcsönhatása…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.