CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

A halál pillanatában megálló órák rejtélyét a mai napit nem értik a tudósok

Számos beszámoló és történet igazolja a jelenség létezését, még sincs rá logikus magyarázat.

Hacsak a lélek valóban létezik, melynek energiája a halál pillanatában megállítja az idő folyását.

Döbbenetes események nyomában és a jelenség mögött álló kvantumfizika végső titka.

Hirdetés

Létezhet egy folyamat, ami a mai napig sok tudós számára megfejtetlen rejtély, és mely mérhető lehet hamarosan érzékeny, korábban nem létező műszerekkel.

Legalábbis ezt gondolják sokan a jelenséggel kapcsolatban, melyet azóta jegyeznek fel rendre, mióta léteznek órák és mérhető vele az idő.

Korábban városi legendaként is ismert volt az, hogy amikor valaki meghal, akkor a közelében lévő órák, vagy a szeretteik által hordott készülékek egyszerűen megállnak ketyegni.

Az óramű finom kis szerkezetét ugyanis valami megállásra készteti.

Egy titokzatos, megmagyarázhatatlan erőhatás.

Régóta beszélik, hogy előre jelezhetik a halált

A néphagyomány szerint a közeledő végzetre vagy a halál bekövetkeztére számos túlvilági látomásból és előjelből lehet következtetni. Ezek között fontos szerepet tulajdonítanak az órákkal kapcsolatos hiedelmeknek, amelyek időnként valósággá is válnak.

A parapszichológusok több olyan esetet is feljegyeztek, amikor egy-egy időmérő szerkezet pontosan akkor és azért állt meg, mert tulajdonosának „ütött az utolsó órája”.

A végzet hírnökei között régóta „kétes dicsőség” övezi a különböző típusú időmérőket, amelyek valóban félreérthetetlenül jelzik egy-egy személy végórájának pontos időpontját.

A népi hiedelem alapján vészjósló előjelnek számít, ha a karóra vagy a falióra érthetetlen módon megáll, illetve lezuhan a földre, és az is rossz ómen, ha tévesen üt az ingaóra vagy a templom órája.

Hirdetés

S talán nem meglepő, hogy e különös „babona” – mint oly sok más esetben – ezúttal sem nélkülözi a valós alapokat…

Állítólag Edison halálakor is észlelhető volt a jelenség

Hasonlóan hátborzongató történet fűződik a világhírű feltaláló, Thomas Alva Edison személyéhez is, aki 1931. október 18-án 20 óra 43 perckor hunyt el a New Jersey állambeli West Orange városában.

A családi legendárium szerint a hálószobában található régi falióra éppen Edison halálának pillanatában mondta fel a szolgálatot.

A halál pillanat és egy titokzatos energia

Egyesek szerint a halál pillanata meghatározó egy élő, lélekkel rendelkező lény esetében mint az ember.

Ezért az elhalálozás pillanatában egyfajta energiát bocsát ki a testünk, ez pedig valamiféleképpen kihatással van bizonyos szerkezetekre.

Hogy pontosan milyen ez az energia, vagy hatás, azt nem tudni, hiszen a régi analóg órák nem elektromos elven működtek, mégis megálltak.

Egyesek szerint még az sem kizárt, hogy szoros összefüggésben lehet ez az egész a lélek súlyával, a 21 grammal, amivel állítólag egyes parakutatók szerint minden emberi test “könnyebb lesz”, mikor meghal.

Szerintetek mi lehet a jelenség “megfejtése”?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!