EgészségünkTudomány

A kannabisz felhasználásának 9 elhallgatott módja: ezekről alig beszélnek, mert érdekekbe ütközik

Ma akár elismeri az energia és a gyógyszerlobbi, akár nem, de a kannabisz az egyik legjobban hasznosítható anyag a Földön.

Természetes, az egészségre gyakorolt hatásai jelentősek, véd a rák ellen, sőt, el is pusztítja azt, valamint olcsón lehet termeszteni, szinte fillérekből.

Most bemutatunk 9 felhasználási módot, amivel m ág kísérleteztek vagy jelenleg is kísérleteznek, esetleg bevett gyakorlat is, mégsem beszélnek eleget róla a fősodratú médiában.

Hirdetés

Szuperétel

Kevesen tudják, de a kender magja egyfajat superfood, azaz szuperétel. Mint élelemforrás esszenciális zsírsavakat tartalmaz több omega-3-at, mint a dió), amely csökkenti a gyulladásokat, és az egész mag mintegy 25 százalék fehérjét tartalmaz.

Emellett jó kalcium és vas forrás. A kendermag felhasználható desszertekhez, salátákhoz, vagy házi készítésű kender tejhez, ami helyettesítheti a mandulát.

“Felszívja” a méreganyagokat és a nukleáris izotópokat

Az 1990-es évek elején kendert ültettek a csernobili nukleáris katasztrófa helyszínén Ukrajnában, hogy felmérjék a talajgyógyító képességeit. A beszámolók szerint jelentős potenciált mutat a szén pernyével, szennyvíziszappal illetve nehézfémekkel szennyezett talaj megtisztításában a gyors növekedési üteme és azon képessége miatt, hogy eltávolítja a szennyeződéseket a talajból.

Kannabiszból ruha

Hála a termést feldolgozó modern módszereknek még a divatipar is használja a kendert egyesítve a selyemmel fehérneműk készítéséhez. Természetesen a tartóssága több alkalmazást is lehetővé tesz, például sport- és szabadtéri ruhák esetében.

Öko-papír

Mivel sokkal fenntarthatóbb cellulóz forrás, mint a papír, a kender nagy előnyökkel járna az emberiség számára, ha erre a növényre támaszkodna a fák helyett.

Öko-műanyag

Ennek az egyre népszerűbb tendenciának ma is látjuk az eredményeit. A kednert mint egyfajta műanyagot helyettesítő anyagot is fel lehet használni.

Annak idején Henry Ford, a világ első autójának az atyja próbálkozott egy tisztán kenderből készülő autó modelljével.

Ma már tudni lehet, hogy egyrészt könnyebben újrahasznosítható, másrészt gyorsabb ütemben bomlik le, mint a hagyományos műanyagok.

Természetes építőanyag

Léteznek ma már olyan úgynevezett kendrházak, melyek drasztikus etjedése jól mutatja a kannabisz, mint építőanyag erősségét és népszerűségét.

Hirdetés

Ezen felül “kenderbeton” gyártásához is használható, ami a beton egy erősebb, könnyebb és környezetkímélőbb változata.

Takarmány

Az állatoknak takarmányként s lehet adagolni, egyes kutatások szerit az így etetett állatok sokkal nagyobb “termelésre” voltak bírhatók később, egészségük pedig az átlagnál kimagaslóbbá vált.

A változás nem csak csökkenti a költségeket, hanem több élelmiszer tartalékot is jelent!

Kender üzemanyag

A Titkokszigete.hu már írt arról, hogy milyne potenciál rejlik a kender alapú üzemanyagokban. Ez egy olyan bioüzemanyag, aminek a hatásfoka jóval nagyobb, mint a benziné vagy a dízelé.

Egyetlen liternyi kenderolajjal egy autó jóval több kilométert tudna megtenni, ráadásul nem lenne károsanyag kibocsátás sem.

Rákgyógyítás

Az egyik legismertebb hatású és felhasnálási módja, pont ezért hagytuk a végére.

Mára már mindenki tisztában van azzal, hogy a kannabisz képes megölni a rákos sejteket, egyfajta sejt apoptózisra kényszerítve a tumorokat alkotó sejtek tömegeit.

A kannabiszból kivont CBD olaj elképesztő gyógyulásokat hozott még menthetetlen rákbetegek esetében is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!