CímlapsztorikEgészségünk

A kannabisz olaj kisöpri a bélrákot a szervezetből: elképesztő tudományos eredmények láttak napvilágot

Megtalálhatták a rákkutatás Szent Grálját?

Egy izraeli üzemben végzett testsorozat elsöprő eredményekkel zárult a Cannabics Pharmaceuticals Inc.-nél.

A cég a rákra és annak melléhatásaira összpontosító kutatásokat végzett az elmúlt években, valamint már egy ideje kísérleteztek egyes kannabisz tartalmú hatóanyagokkal, valamint magával a kannabiszolajjal.

Hirdetés

Nemrég sikerült egyértelműen bebizonyítaniuk, hogy a kannabiszban található CBC valamint a CBG is hatásos a daganatos sejtek ellen a CBD (kannabiszolaj) mellet.

Ez lehet a rákkutatás Szent Grálja.

A kannabisz lehet a gyilkos kór Achilles-ina az orvosok szerint akik azt mondják, hogy könnyen lehet, hogy már csak évekre vagyunk egy teljes és univerzális rákgyógymódtól.

A CBC egy nem pszichoaktív kannabinoid, és egyike a természetben előforduló fito-kannabinoidoknak.

Számos lehetséges pozitív terápiás tulajdonsággal rendelkezik, és elősegítheti az antimikrobiális, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és neurogenézis aktivitást.

Különösen a fiatalabb kannabisz növényekben fordul elő, bár általában csak kis mennyiségben.

Ezekben a tesztekben a HTS (High Throughput Screening) platformot használták a különféle kannabinoidok nekrotikus hatásainak szűrésére az emberi gyomor-bélrendszeri rákos sejtekben, a korábban tesztelt egyéb rákfajták mellett.

Kimutatták, hogy a CBC és a CBG szignifikánsan nagyobb nekrózist indukál ezekben a rákos sejtekben, mint más kannabinoidok, megerősítve ezáltal a korábban kapott eredményeket.

Dr. Yaakov Waksman, a vállalat kannabinoid kutatásának vezetője elmondta:

Hirdetés

“Feltételezésem szerint, ezek az eredmények azt mutatják, hogy fennáll a kapcsolat a kannabinoid topológiai polaris felületének (TPSA) értéke és annak képessége között, hogy indukálja a daganatellenes aktivitást, amivel csökkenti a rákos sejtek életképességének arányát.

A CBC és a CBG, mint semleges kannabinoidok egyaránt rendelkeznek TPSA-értékkel, amely lehetővé teszi a kannabinoid molekula behatolását a rákos sejt membránjába, míg savas formájuk (a CBCA és a CBGA) – nem. Ez megmagyarázhatja a különbségeket a kimutatott tumorellenes aktivitásban.”

Dr. Eyal Ballan, CTO és társalapító így kommentálta az eredményeket:

“A gyomor-bél rák, a világon a rákkal összefüggő halálesetek egyik vezető és legszélesebb körben elterjedt oka.

Izgalmasnak találjuk a laboratóriumban elért eredményeket, és célunk, hogy erre a szervrendszerre fektessünk hangsúlyt, és tovább vizsgáljuk a kannabinoidok differenciális tumorellenes tulajdonságait.

Úgy gondoljuk, hogy ezek az előzetes eredmények igazolják az előrelátásunkat; miszerint a személyre szabást be kell vezetni a kannabinoid alapú rákkezelésekbe.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kövesd partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.