Tudomány

A magyarok álomvilágban éltek – egy orvos beszámolója a kórházi állapotokról

Miközben a magyar lakosságot álomvilágba ringatta a propaganda arról, hogy a kormány kezében tartja a járvány kezelését, elképesztő állapotok uralkodtak a kórházakban

– derül ki egy megszólaló orvos beszámolójából.

Nem könnyítette meg a kórházi orvosok dolgát a járvány dühöngésének csúcspontján, hogy a kórházak nem oszthatták meg egymással a betegellátási eredményeiket, és az intézmények nem kommunikáltak egymással például arról, kit lenne fontos lélegeztetőgépre tenni, és kit lehet más módon lélegeztetni

Hirdetés

– mondta egy neve elhallgatását kérő orvos a 24.hu-nak.

Nemcsak a kórházak között, de egy kórházon belül sem áramlik az információ.

Az orvos azt még tudja, hogy azon a covidosztályon, ahol dolgozik, hányan haltak meg, de azt már nem, hogy az intenzíven vagy a kórházban összességében hányan veszítették életüket koronavírus-fertőzés miatt, és a lélegeztetett betegek közül ki az, aki nem élte túl a betegséget.

Az orvost és kollégáit frusztrálta az is, hogy az emberek nagy része nem észlelte a harmadik hullám legdurvább szakaszában a baj súlyosságát.

A lakosság álomvilágban élt, és akinek nem volt elhunyt hozzátartozója vagy ismerőse, az nem értette, mennyire súlyos a helyzet, hiszen folyamatosan arról szólt a kommunikáció, hogy minden rendben van, urai vagyunk a helyzetnek, az orvosok mindenkit ellátnak.

Eközben az ő covidosztályán alig győzték ellátni a folyamatosan érkező új betegeket.

Az operatív törzs vezetői, a miniszter és a miniszterelnök arról beszéltek, hogy minden rendben van, eközben a kórházban hetente új covidosztály nyílt, annyi volt a beteg.

Amikor pedig azt mondták, hogy mindenki megfelelő ellátáshoz jut, az intenzív osztályunkon 12 betegre jutott egy szakápoló.

Normál esetben, szabályszerűen a beteg-szakápoló arány 2 az 1-hez.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.