CímlapsztorikÉrdekes világ

A magyarság 20 ezer éves? Erről miért nem beszél senki?

Egy megdöbbentő elmélet azt állítja, hogy a magyarság a legősibb nép a Földön, amiből minden más ered. De vajon mi a teljes igazság?

Az őskirajzás elmélete az, amit elhallgatnak népünk eredetéről?

A Földön tényleg mindenki a magyaroktól ered?

Hirdetés

A magyarság 20 ezer éves történelme minden népet megelőz?

Egyáltalán mi a valódi történelmünk, milyen messzire nyúlik vissza az időben?

Mi mindent hallgatnak el előlünk mindazok, akik azt mondogatják, hogy „merjünk kicsik lenni” és törődjünk bele abba, hogy ez a nép soha nem volt és soha nem lesz nagy és dicsőséges?

Az úgynevezett alternatív kutatók által feltárt bizonyítékok egy egészen más őstörténelmet vázolnak fel, ami alapjaiban rengetheti meg az eddig ránk erőszakolt, szándékosan kisszerűvé tett képet.

Akad néhány olyan elmélet, ami az alternatív magyarságkutató történészeket is alaposan megosztja…

Egészen távoli múltba utazunk vissza, és az Árpád-házi királyok csodatételeivel fejezzük be fantasztikus kalandozásunkat.

Úgy gondoljuk, ez pontosan elegendő ahhoz, hogy képet kapjunk (csillag)őseink múltjáról, öt kontinensre kiterjedő vándorlásairól, a történelem előtti idők legendáiról, az ókori történelem eddig rejtve maradt fehér foltjairól, és végre kiderítsük, hányszor is került sor honfoglalásra a Kárpát-medencében.

Az Őskirajzás elmélete

Létezik egy nagyon abszurd, de valamilyen szinten mégis logikusnak gondolt elmélet mely egyes magyarságunkkal kapcsolatos, ezzel foglalkozó oldalakon terjed.

Eszerint a magyarság lehetett az az egyetlen nép, civilizáció, mely képes volt túlélni a legutóbbi jégkorszakot, és 20 ezer évvel ezelőtti ősinktől indulhattunk eredetileg.

Egyre hevesebb vitákat vált ki ez a bizonyos elmélet, melyet korábban, évekkel ezelőtt vetettek fel az ősmagyar múlttal kapcsolatban.

Hirdetés

Az MTA-nak soha nem volt erről hivatalosan megfogalmazott álláspontja, ami csak olaj volt a tűzre az elmélet terjesztői szerint.

Szerintük ugyanis az Őskirajzás valójában az emberiség eredetének története is.

A kipusztult emberiség túlélői?

Lényegében arról van szó, hogy egyes kutatók úgy hiszik, hogy a legutóbbi jégkorszakot követően minden kipusztult.

Az ősi kultúrák megsemmisültek, vagy haldokoltak, és az élet a Kárpát-medencéből telepedett vissza mindenhová.

A Kárpát-medence ugyanis olyan geotermikus területen fekszik, ahol a vulkanikus aktivitás akkor tájt nagyon aktív volt, így nem fagyott meg a talaj, és viszonylag kedvező éghajlat maradt fenn őseink, az itt élő elődök számára.

Ezért a jégkorszak kataklizmáját csak a MAG népe, a MAGYARSÁG élte túl jelentős számban.

Az utolsó jégkorszak körülbelül 10-15 ezer éve ért véget.

Ez az időszak majdnem 30 ezer éven keresztül zajlott.

Ezt a területet északtól egészen a Földközi-tengerig egy 2-3 kilométer vastag jégtakaró fedte.

A Kárpát-medence azonban már akkor is ismert volt meglehetősen nagy geotermikus folyamatai miatt, éppen ez jelentette a védettséget a hideg és a jég elől

-állítják az elmélet hívei.

A világ és az emberiség őskirajzása a Kárpát-medencéből

A jégkorszak végével újra szabaddá váltak Európa és a világ területei, azonban minden üres volt, rengeteg állat és növény elpusztult…

Ezeknek az embereknek, mivel zárt közösségekben éltek a Kárpát-medencében, kialakult egy viszonylag közös nyelv és írás.

Kisebb eltérések persze lehettek, sőt biztos, hogy voltak is.

A kirajzást követően szétszéledtek a világ minden részére és létrehoztak hatalmas civilizációkat egybeolvadva az adott terület őslakosságával.

Ennek számos bizonyítéka fellelhető szerte a világon. Például Dél-Amerikában találtak magyar kutatók olyan indián törzset, ahol ragozó nyelven beszéltek.

Nos, az elmélet szép és jó, és valóbna komoly egyezések lehetnek például az ősi sumer civilizáció egyes szavai és a magyra szavak, városok nevei között.

Azonban az ősi, magyarul beszélő törzsről keringő szóbeszédek Móricz János felfedező leírásán és beszámolóján kívül máshonnan nem nyertek igazolást.

A tudomány jelen állása szerint a világszerte itt-ott megtalált, meglehetősen sok magyar vonatkozást tartalmazó leletek egy része vagy hamis vagy csak belemagyarázás – állítják a szkeptikusok.

Míg maga az elmélet valóban meglehetősen hajmeresztő, abban sokan találnak némi igazságot, hogy a magyarság múltja sokkal régebbi lehet, mint azt a mai történelemkönyvek tanítják…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!