Érdekes világMisztikum

A maja kalendárium tényleg a világvégét jósolja? Hamarosan minden “lenullázódik” – állítja egy régész

A legutóbb megtalált titokzatos maja naptár jelezheti az ismert idők végét. Tényleg nagy a baj, és készülhetünk a pusztulásra?

A legrégebbi maja kalendárium egy titkos kódot rejthet, mely tényleg elárulhatja, mikor ér véget a jelenlegi világkorszak, és ezzel együtt talán az egész emberi civilizáció ideje.

Nemrég egy régész robbantotta a bombát, miszerint az egyik régi naptáron lévő információkat sikerült dekódolni, és új értemet nyertek.

Hirdetés

Korábban a maja naptárak még a 2012 előtti években kavartak nagy port.

Akkor rengetegen, köztük szakemberek is úgy gondolták, hogy a maják a számítások alapján 2012 december 21-ére tették a “világvégét”.

Ekkor ért ugyanis véget a kalendárium, így alkotott “teljes kört”, azaz lezárult a ciklus.

A világéve azonban nem követezett be. évekkel később pedig újra felmerültek dolgok: azt mondták, hogy félre lett számolva az egész, és még a jövőben vár ránk a maja naptár által jelzett ciklus vége.

A kalendárium egy 5126 évente “záródó” ciklust követ, legalábbis számos előkerült naptáron ezt figyelték meg visszatérő elemként.

A Xultun romoknál, Guatemalában talált maja naptár egy ennél pontosabb “megfejtést” adott.

Egy 1200 éves, szintén nemrégiben feltárt épület falába pedig érdekes ábrák vannak felfaragva a Holdról és annak mozgásáról, a csillagokról.

Ezekből tudták a régészek és csillagászok kikövetkeztetni a maják végső kódját az úgynevezett “világvégére”.

A tanulmány és a hosszú számolgatás után azt találták, hogy a maja naptárak tényleg ciklusokat írnak le, amik amikor véget érnek, egyszerűen “nullázódnak”.

Hirdetés

Vagyis 2012-ben valóban véget érhetett a világ, legalábbis abban az értelemben, hogy világkorszakot váltottunk, nullázódtunk.

Ez az egész olyan a régészek magyraázata szerint, mint az autók kilométerórája, amikor az átvált 99,9999.99-ről nullára.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.