CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

A meditáció gyógyhatása igazolva: TÉNYLEG hat az elme ereje a testünk működésére!

Képesek lehetünk meggyógyulni a legkülönfélébb betegségekből pusztán a GONDOLATAINKKAL?

A tudósok olyan válaszokat és eredményeket kaptak, amik azt állítják, hogy igen.

Régóta nagy kérdés az orvostudományban, hogy a gondolatok, az érzések és az elme ki tud e hatni a saját testünk működésére.

Hirdetés

A legismertebb hatás, ami hasonlóképpen működik, az a placebo hatás, amikor az ember elhiszi, hogy kapott valamit, és “magától” meggyógyul.

Új kutatások most azt bizonyították be, hogy a meditáció is képes pozitív egészségügyi hatásokat kifejteni.

Vagyis az öngyógyulás folyamata egy létező és valós jelenség.

Ez pedig sokak szerint megmagyarázhatja azt, hogy egyesek miért képesek kezelések és gyógyszerek nélkül kigyógyulni súlyos betegségekből, például a rákból.

A meditációt már régóta kapcsolatba hozták számos állapot javulásával, beleértve a mentális egészséget és a szívproblémákat.

Ey új tanulmány szerzői egy nagy, sok résztvevőt magában foglaló nemzeti adatbázist elemeztek.

Ennek során úgy találták, hogy a meditáció kapcsolatban áll a szívvel összefüggő betegségek egész sorának csökkent kockázatával.

kutatók, Dr. Chayakrit Krittanawong vezetésével a Michael E. DeBakey VA Egészségügyi Központból, a Baylor Orvostudományi Főiskoláról és az Icahn Orvostudományi Iskolából több mint 61000 résztvevőre vonatkozó adatokat elemeztek a Nemzeti Egészségügyi Interjú Felmérésből, amelyet évente a Nemzeti Egészségügyi Statisztikai Központ végez el.

A 61000 résztvevő közül csaknem 10% (6000) azt mondta, hogy valamilyen formában gyakorolja a meditációt.

Hirdetés

A kutatók megállapították, hogy a meditáló résztvevők esetében alacsonyabb volt a koleszterinszint, a cukorbetegség, a stroke, a magas vérnyomás és a szívkoszorúér betegség aránya, mint azoknál, akik nem meditáltak.

A legszembetűnőbb különbséget a szívkoszorúér betegség esetében figyelték meg. A statisztikák szerint csaknem 50 százalékkal ritkábban szenvedtek ebben a betegségben a meditálók.

Ebben a csoportban azt is megállapították, hogy 35%-kal kisebb az esélye, hogy magas koleszterinszinttől, és 30%-kal kisebb a valószínűsége, hogy diabéteszben szenvednek.

A kutatók ellenőrizték a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos egyéb tényezőket is, mint például az életkor, a dohányzás, a testtömegindex és a nem. Ennek ellenére a meditáció hatása továbbra is jelentős volt.

Az összes tényezőt figyelembe véve a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a meditáció valószínűleg a szív- és érrendszeri betegségek alacsonyabb előfordulásával jár, ám ehhez még részletesebb kutatásokra van szükség.

“Szükségünk van egy kiterjedt tanulmányra, például egy klinikai vizsgálatra annak meghatározására, vajon a meditáció jótékony hatással lehet-e a kardiovaszkuláris egészségre a veteránok esetében,”

– magyarázta Krittanawong.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.