CímlapsztorikTudomány

A NASA rátalálhatott a földönkívüliekre: fejlett intelligencia nyomai után kutakodnak

A NASA rájöhetett arra, hol és hogyan keressen, könnyen lehet, hogy az emberiség történetének legnagyobb paradigmaváltása előtt állunk…

A NASA belenyúlt és minden korábbinál nagyobb mértékben támogat egy olyan projektet, mai néhány éven belül akár az idegenek felfedezéséhez és az első kapcsolatfelvételhez vezethet.

A tudósok állításuk szerint tudják, merre kell keresni a földön kívüli élet bizonyítékait – írja a Forbes.

Hirdetés

A tudományos munkában a Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Kutatóközpont és a Rochesteri Egyetem tudósai vesznek részt.

A kutatók elsősorban napelemek és kémiai szennyeződések felkutatására összpontosítanak. Úgy vélik, hogy a múlt és a jelen technológiájának tudományos bizonyítékait egyszerűbb megtalálni, mint közvetlenül mikrobiális életre bukkanni.

“Az ilyen technológiai aláírások olyan fejlett, idegen civilizációk jelenlétének bizonyítékai lehetnek, melyek hasonlóak, vagy még kifinomultabbak, mint a miénk”

-mondta Avi Loeb, harvardi fizikus.

A tudós elmondta, hogy ezeket a jeleket a légkör, a városi fények, a napelemek, a megastruktúrák vagy műholdrajok okozhatják.

A kutatók szerint az idegenek minden bizonnyal napenergiát használhatnak, ettől függetlenül valószínűleg szennyezik a bolygójuk légkörét mesterséges vegyi anyagokkal és gázokkal.

Ezek jól látható jelei annak is, ahogy az emberek megváltoztatták a Földet, és vélekedésük szerint hasonló következhetett be egy másik bolygón élő értelmes lényekkel is.


Ha például valóban a nap energiáját használják a földönkívüliek is, akkor ez nyomot hagy maga után az univerzumban.

A Földhöz legközelebbi csillag a Proxima Centauri. A vörös törpe közelében korábban felfedeztek egy lakható bolygót.A Proxima B állandó helyzetben van, vagyis egyik oldalán mindig nappal, a másikon állandó sötétség uralkodik.

Hirdetés

Így ha napenergiát használnak a bolygó esetleges lakói, akkor meg kell oldaniuk, hogy a világos oldalról a sötétre jutassák el az energiát.

A tudósok nemcsak a napenergiára utaló, hanem vegyi nyomokat is keresnek.

Feltételezéseik szerint minden civilizáció kialakítja a saját infrastruktúráját, melyhez olyan anyagokat is használnak, amik nem termelődnek a természetben.

Ezekre összpontosítva is esély nyílik értelmes lények beazonosítására.

A kutatók bíznak abban, hogy ezzel a módszerrel eredményre juthatnak a földön kívüli élet kutatásban.

Több ezer olyan bolygót ismernek ugyanis, ahol a körülmények adottak lehetnek az élet kialakulására, és most már azt is tudják, mit kell pontosan keresni.

Forrás: Szeretlekmagyarország

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.