CímlapsztorikÉrdekes világ

A NASA vezető csillagásza a halál utáni élet és Isten létezéséről beszélt: tényleg ez lenne az igazság?

Neil DeGrassse Tyson szavai bombaként robbantak a tudományos világban. Ha igaza van, akkor újra kell gondolnunk bizonyos dogokat a saját létezésünkről és az életről…

Létezik halál utáni élet?

Van Isten?

Hirdetés

A NASA egyik legnépszerűbb tudósa, aki rengeteg tv interjúban és műsorban jelent már meg, Neil DeGrasse Tyson most ezekről a témákról mondta el a véleményét a legfrissebb kutatásokra hivatkozva.

Az elmondottak valóságos sokként érhetik a tudomány világában jártasakat.

DeGrasse szerint nem véletlen az, hogy az emberi evolúció során kialakultak a vallások, melyek tulajdonképpen a haláltól való félelem szülte világnézetek, melyek próbálják “elfogadhatóvá” tenni a halált, kvázi megmagyarázni a halál “értelmét”.

A vallások nagy részében közös az, hogy az emberi tudatot, a lelket öröknek vélik, azaz a testünk halálával sem szűnik meg, hanem energiaként él tovább.

Ne feledjük, Roger Penrose professzor elmélete is valami ilyesmiről szól, szerinte a lélek a halál pillanatáéban “elpárolog” a testből, és eredetileg még életünkben az agyunkon belül az ún. mikrotubulusokban tárolódik kvantumfolyadékként.

DeGrase elmondta, hogy lehet igazság a halálközeli élmények mögött. Azok beszámolóit akik a halálból tértek vissza, nehéz minden esetben tudományosan megmagyarázni.

Ezek azonban mind a mai napig személyes igazságként kezelendők, azaz nem lehetünk továbbra sem biztosak abban, hogy a halálból visszatértek mit is láthattak “odaát”.

Az objektív igazság pedig az, hogy a tudomány próbálja feltárni a végső válaszokat, akár hiszünk benne, akár nem.

Biológiai és kvantumfizikai szempontból egyre több apró jel utal arra, hogy a kvantumfizika világa “megengedő” a halál utáni létezéssel kapcsolatban.

Hirdetés

Isten létezéséről is beszélt: azt állítja, hogy minél jobban tanulmányozza a kozmoszt, annál inkább úgy véli, hogy nem isten teremtette és működteti a világegyetemet.

Elég végignézni a Földön: rengeteg természeti katasztrófa és nyomor sújtja a bolygónkat – melyik Isten akarná ezt?

Szerinte a filozófusok egy része is azt pedzegeti, hogy magyarázatot találjon erre, ezért sokan azt mondják, hogy Isten nem csupa jóság, időnként pedig büntetéssel sújtja a Földet, lásd Özönvíz.

Azt is elmondta ugyanakkor, hogy semmi sem zárható ki.

Nem zárható ki az az elmélet sem, amit többen felvetettek, hogy egy hatalmas, asztrális entitás elméjében létezik a világ, ily módon ő ennek a világnak a teremtője és működtetője, ő irányítja a kozmosz erőit, a különféle folyamatokat.

Egyelőre nincsenek konkrét bizonyítékaink, de az intelligens tervezés bizonyos jeleit valóban látni véltük egyes esetekben, bizonyos felfedezések kapcsán.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.