Egészségünk

A parlagfű erősebb gyógyír lehet mind a kannabisz? Az irtása valójában gyógyszeripari érdek?

Mi a teljes igazság: eltitkolt gyógymód, vagy irtani való “gyom”?

Egyes kutatások igen ígéretes pozitív hatásairól szólnak, emellett számos elismert orvos, szakember beszélt arról, hogy mennyire hasznos.

Parlagfű: félreismert csodanövény?

Kevesen tudják, hogy a parlagfű nem egy haszontalan, sőt, káros és irtandó gyomnövény, hanem egy gyógyhatásokkal rendelkező “organizmus”.

Hirdetés

A tévhitek, melyek vele kapcsolatban elterjedtek – vagy elterjesztette őket a gyógyszeripar – súlyosak.

Éppen ezért még mind a mai napig szervezik az irtását, eltüntetését, és büntetés jár, ha valakinek a földjén, mezőgazdasági területén találnak belőle.

Olyan, mintha egyesek indokolatlanul nagyon félnének tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.

Tűzzel-vassal irtjuk idehaza, holott lehet, hogy egy igazi természetes kincset pusztítunk? Nagyon sok vélemény létezik arról, hogy a parlagfű valójában sokkal hasznosabb lehet, mintsem ártalmas.

Egyes hazai és külföldi szakemberk is pozitívan vélekednek róla. Léteznek ugyanis többek között rákmegelőző hatásai, és még csak a sem telejsne igaz a szó szoros értelmében, hogy súlyos allergiát okoz, de erről később, lentebb…

A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi például kifejezetten jó véleményen van róla. Elmondta, hogy ő maga úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít belőle.

Hasonlít a kannabiszhez

Rengeteg jótékony hatása ismert.

Többek között egyes kutatások azt sejtetik, hogy akár rákmegelőző hatással is rendelkezik.

Lajos Atya védelmébe vette a parlagfüvet, melyet csak allergén növényként emlegetnek az utóbbi időben és elmondta róla, hogy már a régi gyógynövény könyvek is leírják több gyógyító tulajdonságát…

Hirdetés

De meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is, kivétel nélkül.

Léteznek olyan szakmai vélemények is, amik azt mondják, hogy a parlagfű még a kannabisznál is fontosabb növény lehet az emberiség számára, rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel.

Valójában nem is a pollenjére vagyunk allergiásak?

Sokan nem tudják, de van egy elmélet, mait azóta egyre több helyen alátámasztottak: mégpedig az, hogy sok esetben nem is egyes pollenekre allergiás az emberi szervezet, hanem az azokra rárakódott nanoméretű nehézfém részecskékre, mely a levegőben kering az emberi szennyezésnek köszönhetően.

“Tiszta” arányban ugyanis maga a parlafgű sem feltétlen okoz bármilyen tünetet, sőt, kedvező hatásai vannak, és ezt egyes ősi kultúrákban is tudták.

Egy másik magyarázat már szofisztikáltabb:

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre.

A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle!

Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni.

Vajon miért?

Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak.

Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit.

Az irtása gyógyszeripari érdek?

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken.

Elgondolkdotató tehát sokak szerint, hogy miért van ennyire nagy elelnkampány a parlagfű miatt.

Gondold még egyszer végig, józan paraszti ésszel!

Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek!

Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat.

Így érvelnek azok, akik meg vannak róla győződve, hogy az ipari irtás mögött a gyógyszerlobbi állhat.

Mindezek ellenére a jelenlegi tudományios álláspont hivatalosan az a parlagfűvel kapcsolatban, hogy a legtöbb embernél többet árthat mint használhat.

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak!

Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.