Misztikum

A Sodder gyerekek eltűnése: vérfagyasztó rejtély, ami ma is lezáratlan

Leégett a ház, de a gyerekek holtteste soha nem került elő, és a megnyugtató válaszok helyett csak velőtrázó kérdések merülnek fel az ügyben…

A valaha volt talán egyik legnagyobb és egyben legijesztőbb rejtély a Sodder gyerekek titokzatos eltűnése, már csak azért is, mert soha nem lett az ügy lezárva.

Pontosabban hivatalosan bár lezárták, az akta megoldatlan maradt.

Hirdetés

Eltűnés, vagy gyilkosság? A végzetes éjszaka

De mi is történt valójában, mi tette Amerika egyik legijesztőbb megoldatlan ügyévé A Sodder-család kálváriáját?

1945 december 24-én George Sodder és családjának otthona egyszerűen leégett. A tűz oka nem volt ismert, csak annyit lehet tudni, hogy hirtelen történt, és aztán rövid idő alatt mindenki lángokban állt.

A lépcső is, mely az emeleti szobában tartózkodó gyerekekhez vezetett.

Éppen ezért mire kiérkezett a segítség, már szinte teljesen lángokban állt a egész ház, így a gyerekeket már nem tudták megmenteni. Öten voltak, mindannyian bennégtek.

Az eset egy egyszerű tragédia is lehetne, de az ügy ijesztő fordulatokat vett, miután erngeteg gyanús dologra felfigyeltek a tűzeset vizsgálata során, a Sodder család kikérdezésekor.

Gyanús volt például az, hogy:

  • A telefon nem működött
  • Nem találtak emberi maradványokat
  • A létra nem volt a helyén
  • A kisteherautók nem indultak
  • Az apát előzőleg – Mussolini-ellenes megjegyzéseiért – megfenyegették
  • A tűz keletkezésének körülményei ismeretlenek

A család sosem békélt meg a rendőrségi jegyzőkönyvvel, és az összeesküvés elméletektől kezdve a maffia bevonásáig számos teóriának jártak a végére, sikertelenül.

A tűz és emberi maradványok

A gyerekek holtteste soha nem lett meg, még csak elszenesedett maradványokat sem találtak, pedig egy tűzesetnél mindig kerülnek elő csontok, maradványok.

Jennie kísérletezett, hogy képes-e 45 perc alatt állati csontokat porrá égetni, de nem járt sikerrel.

Hirdetés

Később a helyi krematórium üzemeltetőjétől megtudta, legalább 1000 fokos hőmérsékletre van szükség a teljes megsemmisüléshez.

Egy háztűznél ez talán nem lehetetlen, de még hamvasztáskor is gyakori, hogy megmaradnak a csontok, melyeket külön le kell darálni…

Eltűnt gyermekek, ismeretlen képeslap évtizedekkel később

Az egyik idősebb Sodder fiú elmondása szerint a tűzesetet megelőző napokban egy idegen férfi minden délután az autójából figyelte, ahogy a kisebbek hazaérnek az iskolából. Lehetséges, hogy gyerekkereskedő volt, és a Sodder gyerekeket választotta következő szállítmányának?

A telefonkábel elvágásának ténye is furcsa.

A mentés a telefonvonalak meghibásodása miatt ugyanis rengeteget késlekedett.

George Sodder és felesége hiába küzdöttek évtizedeken keresztül, az ügyet soha nem oldották meg, eltűnésként sem kezelték, mert mindenki azt gondolta, hogy a tűzben éghettek el a gyerekek, holott ezt több szakértő bebizonyította, hogy nincs így.

A család egy táblát helyezett a 16-os út mellé, ami negyven éven keresztül rendületlenül hirdette a reményt, a megtalálónak pedig busás jutalmat ajánlott: a szülők nem adták fel, halálukig várták haza Maurice-t, Marthát, Louis-t, Jennie-t és Betty-t.

Aztán évtizedekkel később jött az újabb sokkoló fordulat.

George Sodder halála előtt alig egy évvel egy fotó jutott a család birtokába egy fiatal férfiról, „Louis Sodder. Szeretem Frankie bátyámat.” felirattal. A kép eredetének felkutatására bérelt magánnyomozó azonban nem bukkant a feladó nyomára…

A legfiatalabb, ma is élő Sodder gyermek, Sylvia nem tágít az elmélet mellől, miszerint testvérei gyerekrablás áldozatai lettek: a tűzvész pedig csupán egy megrendezett “baleset” volt.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.