Érdekes világMisztikumMúltidéző

Rengeteg ma ismert nagyvállalat segített Hitlert hatalmon tartani: Adidas, BMW, Hugo Boss és elhallgatott bűneik

Hugo Boss által kreált egyenruhában, BMW-ken érkeztek Hitler tisztjei a Siemens gyártotta gázkamrákhoz, melyekhez a gázt a Bayer biztosította, miközben a Porsche gyáraiban már készült a szupertank.

Mert mindenkinek vannak piszkos kis titkai.

Nagyvállalatok elhallgatott “náci” portfóliója

Ki gondolná, hogy a nagy világmárkák, melyek olykor nyakig benne voltak abban, amit Hitler művelt, nem buktak el a háború lezárultával, hanem még több profitra szert téve egyfajta megújuláson mentek keresztül?

Hirdetés

Ki hinné el, ha azt mondanánk, hogy a Siemes gázkamrákat gyártott a németeknek?

Pedig barátkozz meg a gondolattal, mert igaz történelmi tények következnek, melyek valóban leellenőrizhetők. Vigyázat, egyes márkák és gyártók renoméja zuhanhat a szemedben, mire végig olvasod a cikket!

Morbid gondolat, de valóban így működik a kapitalizmus.

A profitért cserébe bármi felett szemet hunynak, vagy ahogy mondani szokták, “van az a pénz”.

A német gazdaság ma is világhódító óriásainak többsége mindent megtenne azért, hogy a sötét múltra ne derüljön fény. Ám a titkok, még ha szégyenletesek is, idővel mindig napvilágra kerülnek.

Például az, hogy Adolf Hitler aligha betonozza be magát diktátori hatalmába, ha nem élvezi az akkor és azóta is világcégnek számító óriások támogatását.

1934-et írtunk, amikor a Führer kérette Ferdinand Porschét, a már akkor is neves autógyár tulajdonosát, s megállapodtak az új népi verda, a Volkswagen megtervezésében és sorozatgyártásában.

Az együttműködés a háború éveiben teljesedett ki igazán. Csakhogy akkor már nem autók kerültek le a stuttgarti, illetve wolfsburgi gyártósorokról, hanem tankok és harckocsik.

Ferdinand Porsche az utasításokat – illetve a haláltáborokból a munkásokat megrendelve – forródróton, személyesen Heinrich Himmlertől kapta.

Adidas, Hugo Boss, Siemens gázkamrák

Ennél is bizarrabb volt az Allianz szerepe. Kurt Schmitt, a biztosítóóriás vezetője Hitler gazdasági minisztereként exkluzív állami megrendelésekben tobzódott.

Hirdetés

Közülük a legnagyobb a gázkamrákba küldött zsidó emberek tömegének vagyon- és életbiztosítása volt!

Más kérdés, hogy ebből az elhunytak családjai a háború után egy fillért sem láttak. Az indok végtelenül cinikus volt: nincs halotti levél.

Apám természetesen náci volt, mint mindenki más abban az időben – nyilatkozta 1997-ben Hugo Boss fia, Siegfried arra a felvetésre, hogy a divatcégek egyik legnagyobbika tervezte és készítette a SS-tisztek fess uniformisát.

Csizmával pedig ki más látta volna el a sereget, mint Adolf Dassler – ő az, aki később megalapította az Adidast.

Günther és Herbert Quandt Hitlert szponzoráló szerepe sem semmi: apa és fia, a két BMW-vezér nem csak Hitler bizalmas barátja volt, Günther révén Göbbels sógora is.

Ajándékba adott szuperkocsijaik pedig a náci tiszteket furikázták. De hatalmasat kaszált az amerikai óriás, a General Motors is. Az óceánon túl a „legzsírosabb” megrendeléseket azonban az IG Farben kapta:

A németországi fiókcégében, a Bayerben gyártott gáz, a Zyklon B végzett a lágerekbe hurcolt emberek millióival.

Az előállításhoz munkaerő is kellett, de ez nem volt gond: ingyen kapták – számos világhírű zsidó szakem- bert is – a haláltáborokból.

E tekintetben a Siemensnek sem lehetett oka panaszra.

A Siemens pofátlansága és a nagy felháborodás

Auschwitz és Buchenwald közeli gyáraiban a német birodalmi háborús gépezet számára a vasúti, kommunikációs és energetikai infrastruktúra gyártását kényszermunkások ezreivel oldották meg, mi több, a borzalmak jelképei, a gázkamrák is a Siemens üzemcsarnokaiban készültek.

Téved azonban mindenki, aki azt hiszi, hogy a sötét múlt miatt a későbbiekben a cégóriások vezéreinek lelkiismeret-furdalása lenne.

A Siemens az ezredforduló után dobott piacra egy új porszívót, amelyet Zyklon néven kívánt levédetni. Ám ez akkora felháborodást váltott ki világszerte, hogy hamar elálltak a tervtől.

Nem is csoda…

A kapitalista, nyugatról merített nagyvállalati “kultúra” és viselkedés nagymértékben hozzájárult kimondatlanul is ahhoz, hogy Hitler véghez tudta vinni, amit véghezvitt.

No nem arról van szó, hogy ezek a nagyvállalatok lennének a felelősek a holokausztért, de kétségtelen a szerepük.

Akárcsak a nyugat bankhálózatának szerepe, mely titokban Hitlert pénzelte, segített a hatalomra jutásában.

De erről bezzeg a nyugat nem nagyon szeret már beszélni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!