Címlapsztorik

A szépségipari gépezet, ami fiatalok millióinak önképét teszi tönkre a hamis bálványok állításával -videó kell belőle!

Miért, és hogyan károsítja ez a fiatal lányok önképét? A média elveszi a lelküket a tökéletes ember ideájával!

Agyonretusált fotók, eltüntetett ráncok, kilógó lóláb, lógó has.

A valóságban a címlapokon szereplő szupermodellek csak fele, vagy negyed annyira néznek ki jól, mint az agyon Photoshoppolt képeken.

Hirdetés

De vajon miért, és hogyan károsítja ez a fiatalok, főleg a fiatal lányok önképét? A média elveszi a lelkünket a tökéletes ember ideájával?

A tökéletes ember ideája már régóta, szinte az ősi időktől kezdve borzolja az ember fantáziáját. Mindenki tökéletes akar ma lenni, holott arra kellene törekednie, hogy egy egészséges énképet alakítson ki, így pedig önbizalmat.

Azonban egy olyan világban, ahol topmodell testű nők kerülnek címlapra, a fiatalok önértékelési problémával küzdenek, mivel nem létező, tökéletesített kikent, kifent bálványokhoz hasonlítgatják magukat.

Sokmindent lehet mondani a régi időkre, de azt bizonyosan nem, hogy minden jobb volt. Azonban a média hatalma, és az emberek magukról alkotott önképét tekintve valóban jobban álltunk a dolgokkal.

Régen sokkal jobban előtérben volt a természetes szépség, és az emberek felvállalták olyannak önmagukat, amilyenek.

Ma már ilyet elvétve, ha találunk. A média teljesen más irányba terelte az emberek önértékelését. Nem vagyunk önreflexívek, így gyakorlatilag letagadjuk önmagunk.

A média, és a médiapiac fejlődése hozta el azt a poklot, melyen most is benne élünk, sőt jobban izzik alattunk, mint eddig bármikor. Ebben a pokolban olyan hamis illúziót akarnak kelteni bennünk, amit soha nem érhetünk el.

Gyönyörű modellek köszönnek vissza a címlapokról, meztelen, kockás hasú férfiak vonaglanak a kanapén napjaink fotósorozataiban.

A média szép lassan kicsinálta a természetes szépség ideáját, és létrehozta helyette az instant szépséget.

Hirdetés

Azt az álcát, melyek nem mi vagyunk, azt az ideológiát, mely kimondja, hogy nem szabad felfednünk önmagunk és belső szépségünk maradjon is csak belül, és vakoljuk le jó sok sminkkel, és alapozóval.

Persze ezzel mindenki jól jár. A média piac a tökéletesség látszatát azért találta ki, hogy még több termék fogyjon. Ma a szépségipari termékek egy cég, vagy bolt bevételének jelentős részét tehetik ki.

Minél jobban hasonlítani akar valaki a címlapon látott modellre, annál jobban át akarja alakítani saját magát.

Ehhez pedig szüksége lesz a legújabb szemceruzára, az n+1-esik ránctalanító, zsírégető krémre, vagy épp a legvagányabb hajcsavarógépre.

Főleg a fiatal lányokat érinti súlyosan az agyonretusált képek problémája, melyeket minden női vagy modellmagazinban megtalál. Ezek ugyanis azt sugallják a számukra, hogy nem elég tökéletesek, és csak akkor lesznek azok, ha mindent megtesznek azért, hogy úgy nézzenek ki, mint azok a modellek.

Ennek elérése azonban lehetetlen, mert azok a modellképek is erős Photoshop munkával tudtak elkészülni.

Ez egy hamis illúzió kergetésébe viszi bele a lányokat, akiknek még nem fejlődött ki teljesen az önképe.

Ennek súlyos hatása van később az életükre nézve is, nem véletlen, hogy ma a nők, lányok nagy része erősen önértékelési problémákkal küzd, és ennek nagyrészt a média felelőtlensége az oka.

Az utóbbi időben ezek miatt a dolgok miatt egyre több támadás éri a különféle cégeket, modellügynökségeket.

Az emberek ki akarnak harcolni egy olyan jogrendszert, ahol nem lehet a testet ilyen szinten módosítani, és hamis képzetet kelteni az emberekben.

A mozgalom egyelőre még nem ért el komolyabb eredményeket, de a jövőben képesek lehetnek megszorongatni a médiaipar szélhámosait, és felfedni a fiatalság előtt, hogy a tökéletesség nem létezik, és a belső, természetes szépség sokkal nagyobb érték, mint az, hogy nem vállalva önmagunkat, előre megkreált ideákhoz, bálványokhoz akarunk hasonlítani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.