Érdekes világ

A Vatikán sötét oldala: az Ördög zsinagógájának elhallgatott bűnei

A Vatikánnak nem kell túl messzire menni a történelmében, hogy lássunk bizonyos politikai paktumokat, piszkos alkukat, vagy épp a bűnnel való összefonódásukat…

Botrányokból sosem volt hiány, bűnből sem

Ott vannak az elmúlt évek nagy botrányai, a Vatikán pénztárnokának George Pell atyának a gyermekmolesztálási ügyei, amiért el is ítélték jogerősen.

De lehetne említeni a második világháború utáni náci háborús bűnösökkel való lepaktálást, melynek keretében aranykincsekért cserébe vatikáni tulajdonú ingatlanokban bújtatták a borzalmas bűnöket elkövetett német vezérkar egyes tagjait, hogy aztán később Dél-Amerikába menekülhessenek.

Hirdetés

Aztán ott van a hírhedt Gesztenye Bankett, mely minden bűnt kimerített egyetlen éjszaka alatt, amit csak egy pápa elkövethet.

A híres gesztenye ünnepséget 1501-ben tartották, amikor is VI. Sándor pápa 50 prostituálttal tartott orgiát.

Csak úgy pörögtek a gesztenyék!

George Pell atya pedig mint kiderült, több gyermeket is zaklatott, molesztált, hatalmánál fogva az ausztrál egyházi vezető visszaélt fölényével.

A dolgok súlyosbítja az, hogy Ferenc pápa második embere volt, a Vatikán pénztárnoka.

A náci háborús bűnösök bújtatása szintén tagadhatatlan, az egyházi iratok, de még a Vöröskereszt egyes feljegyzései, útlevelei is árulkodnak erről.

A Vatikánban ugyanis mindig is nagy volt a korrupció, és imádták a pénz illatát.

Nem is tudtak nemet mondani a második világháború végén kétségbeesetten menekülőutakat kereső németek aranykincseinek.

Arról nem beszélve, hogy az akkori pápa, XII. Piusz pápa több ízben találkozott egymással, sokak szerit meglehetősen jó viszony volt közöttük.

Hirdetés

A háború után Sztálin a moszkvai rádióban kijelentette, hogy XII. Piusz „Hitler pápája” volt.

Hogy ez így volt-e vagy sem, arról lehetne vitatkozni, de kétségtelen tény, hogy az egyház a világháborút követően több ízben elszállásolt vatikáni területen háborús bűnösöket.

Olyanokat is, akik részt vettek a holokausztban is.

Ez pedig mindenek a szembeköpése, amit az egyház és Jézus képviselt…

Sokan egy lapon szokták még ezekkel a borzalmas tettekkel emlegetni az 1234 május 27-én Altenesch közelében történt mészárlást, melyet szintén az egyház hajtott végre.

Az okok itt is a pénzre voltak visszavezethetők.

Ez egy falubeli mészárlás volt, melyet a történészek közül is sokan emlegetnek.

Steding parasztjai megtagadták a fojtogató egyházi adók fizetését: kb. 5000-11000 férfit, nőt és gyermeket mészároltak le közülük.

Ma is rengeteg olyan titka van az egyháznak, melyek ha napvilágra kerülnének, komoly hitéleti válságot hozhatnának Rómára.

Míg ugyanis a fenti múltbéli esetek egy alapvetően jóval “bűnösebb”, kevésbé felvilágosult társadalomban estek meg, az egyház kisebb-nagyobb megroppanásokkal, de megúszta.

Napjainkban azonban ketyeg az időzített bomba: bármikor kirobbanhat valami nagy “turpisság”, mely azonnal hitelét veheti mindannak, ami már 2000 éve működik…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!