Címlapsztorik

A Vatikán szerint abortált magzatok szöveteit használták fel egy vakcinával, kérik hogy ne oltakozzunk vele

A katolikusok is beoltathatják magukat a Johnson & Johnson vakcinájával, de ha van rá lehetőség, akkor jobb lenne, ha más oltóanyagot választanának – közölte legfrissebb iránymutatásában a Vatikán a USA Today szerint.

A közleményben hangsúlyozták: a hívőknek „morális kötelességük” az, hogy magukat és másokat megvédjenek a vírustól, azonban ha van lehetőségük rá, akkor ezt nem a Johnson & Johnson vakcinájával kellene megtenniük.

AZ EGYHÁZ UGYANIS ERKÖLCSILEG PROBLÉMÁSNAK TARTJA A VAKCINÁT AMIATT, HOGY AZ OLTÓANYAG KIFEJLESZTÉSÉHEZ ÉS GYÁRTÁSÁHOZ ABORTÁLT MAGZATOK SZÖVETEIT IS FELHASZNÁLTÁK.

Hirdetés

Egy amerikai püspök például a napokban egyenesen kijelentette, hogy az oltóanyag:

morálisan kompromittálódott, és ezért elfogadhatatlan.

Ezzel szemben azonban az Amerikai Püspökök Konferenciája, valamint a Vatikán is azt nyilatkozta, hogy az oltóanyag elfogadható abban az esetben, ha nincs más megoldás.

A Vatikán közleményében az áll, hogy ha nem áll rendelkezésre „etikailag kifogásolhatatlan” oltóanyag,

akkor morálisan elfogadható, hogy azokkal a vakcinákkal oltassák be magukat, amelyek gyártásához és kifejlesztéséhez abortált magzatok szöveteit is felhasználták.

Egyébként a Pfizer- és Moderna-vakcinák fejlesztéséhez is felhasználtak ilyen szöveteket, azoknál az oltóanyagoknál viszont a gyártás során már nincs rájuk szükség.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.