A világ legegészségesebb itala, igazi vitaminbomba, sokan nem tudnak róla és kidobják
Rengeteg betegséget megelőz, erősíti az immunrendszert és felturbózza a szervezetet.
Igazi csoda, méltatlanul kevesen fogyasztják
Fogadjunk, hogy még te sem tudtad, hogy mennyi mindenre jó. A természet a maga bölcsességében mindenre választ ad, minden betegségre van megfelelő gyógymód.
Legalábbis a régiek így tartották, és milyen igazuk volt!
Itt minden mindennel összefügg… Az egyik legegészségesebb italt a világon mindannyian kóstolhattuk már, de lehet, hogy nem is tudtunk róla, hogy igazi természetes csodaszert iszunk.
Ráadásul nagyon sokan kidobják, pedig igazi kincs.
Savanyú csoda
A savanyú káposztát a régi öregek rendszeresen fogyasztották, nem véletlen, hogy jóval kevesebbszer látták az orvost, mint napjaink generációja.
Sokan töltött káposztaként eszik, azonban a nyers formájában van a legtöbb vitamin.
Ha nyersen esszük, számos egészségügyi problémára lehet gyógyír.
Egy bolgár táplálkozásszakértő, Donka Baikova szerint a savanyú káposzta segítségével könnyen megelőzhetjük a rákos betegségek kialakulását.
Nagyon sok vitamint tartalmaz, ezenkívül pedig egy természetes probiotikum, mely jót tesz az emésztésnek, és a bélrendszer egészségének is.
Igazi multivitamin koktél
Nagyon sok B és A vitamint tartalmaz, emellett nagy mennyiségben van benne kelen a foszfor, nátrium, vas és kén, valamint kalcium.
Mondhatni egy igazi multivitamin koktél, ami pont szükséges a szervezetünk számára. Télen nagyon sokan fogyasztják, és akik fogyasztják, azok között igazoltan kevesebb a beteg ember.
Egyrészt felturbózza az anyagcserénket, valamint az erjedéskor felszaporodó baktériumok savat termelnek, így meggátolják a káros mikrobák és organizmusok elszaporodását.
A bélflóra számára ezzel egy természetes védelmet biztosít.
Naponta érdemes fogyasztani
Segít természetes módon beállítani a vércukrot, tisztítja a beleket, nem véletlen, hogy sok tisztító kúra alapja a savanyú káposzta, és annak leve.
A levét tényleg érdemes akár napi szinten fogyasztani, egy 1 dl-es mennyiségben.
Többet nem érdemes, vagy legalábbis csak egyéni tűrőképességgel, mivel nagyobb mennyiségben meghajthatja a gyomrunkat.