CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Ádám és Éva ősmagyarul beszélgetett? Döbbenetes elmélet a magyar nyelvről és a Paradicsomról

A magyarok állítólag egy olyan nyelvet beszélnek, melyet utoljára tiszta formában az Édenkertben beszélhettek, és ahogyan az angyalok kommunikálhattak. A teljes igazság a magyar nyelv égi eredetével kapcsolatban.

Az elmúlt időszakban több ízben felmerült egy igen érdekes teória az internet különféle bugyraiban a magyar nyelvről, mint állítólagosan legősibb nyelvről.

A magyar nyelv mint a világ ősnyelve?

Egy teória ugyanis azt állítja, hogy a magyar nyelv volt az a nyelv, ahogyan Isten szólt Ádámhoz és Évához, és ahogyan az angyalok is kommunikálhattak egymással.

Hirdetés

Vagyis az ősmagyar nyelv az édeni nyelv volt,melyből minden más nyelv eredt később a Föld története során.

Ezt főleg különféle ősmagyarsággal kapcsolatos oldalak vetik fel számos esetben, az ős-etimonokra hivatkozva.

Számos más oldalról szemezgetve ez a lényegi információ jár körbe mindenfelé ezzel kapcsolatban:

Az általunk ismert változat így hangzik:

“Tudtad-e, hogy a Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépekkel, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból, a következő eredményre jutottak: a mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-óciáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az ős-török, türkmén 26 %, !”

A székelyföldi változatban viszont a hébert nem említik, egyébként a szöveg szóról szóra megegyezik.

A szöveggel kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy szanszkritnak az ó-indoárja irodalmi változatát nevezik, ezt a nyelvet pedig a mai Pakisztán és Északnyugat-India területén beszélték.

Összességében konkrét bizonyíték sincs arra, hogy valóban végeztek-e volna ilyen jellegű kutatásokat.

Ugyanakkor ettől még semmi sem zárható ki, érdemes eljátszani a gondolattal – vélik sokan.

Hirdetés

Az már eggyel több valóságalapot tartalmaz, hogy a sumer és a magyar nyelv között vannak bizonyos hasonlóságok.

A magyar az Édenkert eredeti,” beszélt” nyelve?

A sumer pedig az egyik legrégebbi, ha nem a legelső civilizáció a Földön.

Az írás “feltalálása” is lényegében hozzájuk köthető.

A sumerok szintén közel álltak ősnyelvi szinten egyesek szerint az Édenkert eredeti beszélt nyelvéhez.

A napokban Ferenc pápa kedves gesztussal tett kijelentése csak tovább borzolta az elmélet híveiben a kedélyeket.

Szerintük ugyanis ez egyfajta megerősítés.

Ferenc pápa ugyanis azt mondta, hogy:

„magyarul csak a paradicsomban beszélnek, hiszen azt mondják, egy örökkévalóság kell ahhoz, hogy megtanuljuk ezt a nyelvet”

– írta az rtl.hu.

Az egységes, univerzális nyelv, azaz a monogenezis elmélete a Bibliából származik, amelyben azt olvassuk, hogy az összes ember egyetlen nyelvet beszélt egészen a bábeli zűrzavarig.

De vajon ez lehetett-e a magyar?

Egyáltalán, volt-e olyan hogy ősnyelv? Mert ez sem teljesen egyértelmű a legújabb kutatások alapján.

Nem is volt ősnyelv?

Az egységes, univerzális nyelv, azaz a monogenezis elmélete a Bibliából származik, amelyben azt olvassuk, hogy az összes ember egyetlen nyelvet beszélt egészen a bábeli zűrzavarig.

Ez a felevetés azonban ma már egyre inkább megdőlni látszik, de teljesen kizárni sem lehet.

Az egységes, univerzális nyelv, azaz a monogenezis elmélete a Bibliából származik, amelyben azt olvassuk, hogy az összes ember egyetlen nyelvet beszélt egészen a bábeli zűrzavarig.

A történelemben meglepően sokan igyekeztek ez a nyelvet megtalálni IV. Jakab királytól kezdve Nagy Akbár mongol fejedelemig.

Elméletük szerint minden gyerek úgy születik, hogy magában hordozza az istentől kapott kommunikációs eszközt, majd csak azért felejti el, mert egy bizonyos nyelvet erőltetnek rá a szülei.

Elhatározták, hogy megvonnak minden nyelvi kommunikációt a gyerekektől, akik majd így varázsütésre elkezdik megismertetni az emberiséggel az univerzális, ősi nyelvet, amit még Ádám és Éva használtak.

Ma már tudjuk, ez mekkora kegyetlenség volt részükről, hiszen egyetemes emberi nyelv aligha létezik, a kisbabák pedig úgy tanulnak meg beszélni, ahogy a környezetük kommunikál velük.

Soha egytelen próbálkozás sem tudta visszavezetni a nyelveket egyetlen ősnyelvbe.

Chomsky 1960-ban adta közre az univerzális grammatika elnevezésű elméletét, azt állítva, hogy az összes emberi nyelvnek megvannak a maga hasonlóságai, egy alapvető nyelvtani szerkezet húzódik mögöttük, ez teszi lehetővé, hogy bármilyen nyelvet képesek legyünk megtanulni.

Chomsky azt állítja, hogy ha egy marslakó érkezne bolygónkra, számára úgy tűnne, az összes ember egyetlen nyelvet beszél.

Azt azért tegyük hozzá, hogy csak akkor, ha időben hallja anyanyelvét, és nem veszik el szüleitől kegyetlen kísérletek céljából.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.