CímlapsztorikÉrdekes világ

Akár tízezer rendőr is felmondhat a kötelező oltás miatt: Orbánt ultimátum elé állították

Nagyon sokan lázadtak fel a vakcina felvétele ellen, és még többeknek van tele a hócipője a nevetséges fizetéssel és a megbecsülés hiányával.

Tömeges felmondások várhatók?

A rendvédelemben dolgozók átoltottsága nagyjából hetven százalékos – írja a Népszava.

A lapnak ezt a BÉT munkavállalói oldalának vezetője, Powell Pál mondta, aki azonban hozzátette, hogy az adminisztrációs területeken magasabb a védőoltást maguknak beadató emberek száma, mint azoknál, akik „élesben dolgoznak”.

Hirdetés

Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) elnöke ennél konkrétabb számokat is közölt: szerinte a 36 ezer hivatásos rendvédelmi dolgozó közül legalább tízezren nem adatták be maguknak az oltást, míg a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozóból nagyjából kétezren kerülhették el eddig a vakcinát.

Januárban összeomolhat a rendfenntartás Magyarországon?

Január végéig a szektorban mindenkinek kötelező beoltatnia magát, ha szeretné megtartani az állását.

Az érdekvédők szerint „a megélhetési gondok miatt ennek a hatalmas tömegnek egy része végül beoltatja majd magát”, azonban abban is biztosak, hogy még így is lesznek, akik nem fogják bevállalni a vakcina beadatását.

Az érdekvédők jelenleg rugalmasabb elbírálásért lobbiznak, azonban a belügyi tárca még azt sem hajlandó megfontolni, hogy haladékot adjon azoknak, akik a védettségüket igazoló antigéntesztet tudnak felmutatni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.