EgészségünkTudomány

Áttörés: A reggeli csokievés segíthet a fogyásban a tudósok szerint

Megvan a bizonyíték, egyesek szerint a Holdra szállás óta nem volt ekkora jelentőségű tudományos bejelentés.

Megdöbbentő felfedezésre jutottak a tudósok a csokoládé evés és a fogyás közötti kapcsolatot illetően.

Úgy tűnik, hogy kifejezetten segíthet a zsírégetésben és a súlyvesztésben, ha a napot csokoládéval indítjuk.

Hirdetés

Egy bostoni kórház tudósai 19 posztmenopauzás nő adatait vizsgálva jutottak arra, hogy a reggeli és éjszakai csokievés nem befolyásolja a súlyt.

A kísérletben részt vevők fejenként 100 gramm tejcsokit ettek egy órával az ébredés után vagy egy órával lefekvés előtt.

Az eredmények alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy a csokoládé kedvezően befolyásolhatja az éhségérzetet és az étvágyat, valamint jó hatással van az alvásra is.

A reggeli csokimajszolás segíthet a zsírégetésben és csökkentheti a vér glükózszintjét.

Míg az éjszakai csokievés az anyagcserében okoz kedvező változásokat, és segíthet a rendszeres alvási szokások kialakításában.

A bostoni tudósok 14 napig vizsgálták a kutatásban résztvevő nőket, akik a tejcsokoládé mellett bármit fogyaszthattak, sőt egyéb édességektől és desszertektől sem tiltották el őket.

Az eredmények alapján a csokievés után a nők kevésbé voltak éhesek, és alig jutott eszükbe más édesség, különösen akkor, ha este vagy éjszaka ettek csokoládét.

A reggeli csokievők esetében pedig a kortizol, vagyis a stressz-szintet befolyásoló hormon mennyisége volt lényegesen kedvezőbb, mint az esti csokizók körében.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.