CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Áttörés: ez a két fűszer lehet a rák legyőzésének kulcsa, döbbenetes hatásaikra derült fény

A szakértők szerint azonnal be kellene minden család konyhájába vezetni.

A tiétekben ott vannak?

Az újabb tudományos áttörés a Purdue Egyetem kutatóinak köszönhető, akik kimutatták, hogy néhány hétköznapi fűszernövény egy erőteljes rákellenes vegyületet tartalmaz.

Hirdetés

A szakemberek már megtették az első lépést a vegyület gyógyszeripari felhasználása felé, hogy az széles körök számára is elérhető legyen.

A kutatók szerint a kakukkfűben, az oregánóban és más, az ajakosok családjába tartozó növényekben előforduló ízanyagok, a timol, karvakrol és timohidrokinon antibakteriális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ezekről azt is kimutatták a legfrissebb eredmények, hogy erősen rákellenes hatásúak.

Vagyis képesek megelőzni a gyilkos kórt, főleg ha rendszeresen fogyasztjuk és beépítjük az étrendrünkbe.

Az említett anyagok a gyógynövényekben csak nagyon alacsony koncentrációban vannak jelen, ezért is érdemes a rendszeres fogyasztásuk mellett döntenünk.

Ez azt jelenti, hogy rákellenes hatásuk kiaknázásához nem elegendő, ha a szokásosnál egy kicsit több kakukkfüvet és oregánót szórsz a tésztaszószba.

Pertsze nem is azt mondjuk, hogy boríts rá a pizzádra vagy az ételedbe egy egész zacskóval.

A kertes házban élők előnyben, ugyanis a két fűszernövényt otthon megtermesztve és frissen fogyasztva sokkal több bennük a hatóanyag.

Mindemellett talán mondanunk sem kell, hogy egyéb kedvező egészségügyi hatásai vannak mindkét fűszernövénynek.

Hirdetés

A kakukkfüvet például már régóta használják a népi gyógyászatban baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása miatt, ami hasznos lehet légúti megbetegedések esetén.

A GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT TEA AZ EGYIK LEGJOBB HÁZI MEGOLDÁS KÖHÖGÉS ÉS TOROKGYULLADÁS ELLEN.

A kakukkfű emellett az immunrendszert támogató C- és A-vitamint is tartalmaz, képes megfékezni a pattanásokat, csökkenti a vérnyomást, a szerotonin és a dopamin koncentrációját növelve javítja a hangulatot,

illetve gombaölőként és kártevőriasztóként is alkalmazható.

Az oregánó szintén antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású.

A leveleiből és virágzó száraiból készült tea megelőzi a fertőzéseket, csillapíthatja a köhögést, sőt enyhítheti az emésztési zavarokat és a fejfájást is.

Az pedig már a korábbi kutatásokból is kiderült, hogy antioxidáns tulajdonságaik révén mindkét fűszernövény hozzájárulhat a rák megelőzéséhez.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!