Tudomány

Áttörés: sikerült lelassítani az öregedést egy gyógyszerkombinációval – megvan a halhatatlanság széruma?

A kísérleti alanyok élethosszát legalább 50%-kal sikerült meghosszabbítani, az emberi öregedési folyamatokat sikerült a gyógyszer kombinációval irányítani.

Vége lehet az “elmúlás” korának?

Nem várt áttörés, és egy különleges gyógyszer kombináció

A Max Planck Intézet és a University College London egészséges öregedést kutató intézetének munkatársa, a kutatás egyik vezetője, Linda Partridge jelentette be a sajtónak az áttörésnek számító kísérletek eredményeit.

Hirdetés

Korábban soha nem sikerült ilyen mértékben és ilyen jelentős, mondhatni látványos módon megnövelni valaminek az élethosszát.

A kísérleti alanyoknak közel 50%-kal nőtt ugyanis az élettartamuk, melyet egy speciális gyógyszer kombinációval értek el a tudósok.

Az eredmények még őket is ledöbbentették.

A kísérleti alanyok életét majdnem megduplázták

A kísérletet eredetileg ecetmuslicákon végezték el, embereken egyelőre nem engedélyezték az esetleges veszélyek és beláthatatlan következmények miatt.

A három szer – a hangulatjavító lítium, a rákkezeléseknél alkalmazott trametinib és egy immunszabályozó szer, a rapamycin – különböző sejtfolyamatokat befolyásol.

Kombinációjuk pedig jelentős hatással volt az ecetmuslicák élethosszára. A három gyógyszerből külön-külön és kombinálva is adtak nekik.

A tapasztalatok elsöprőek voltak.

Mind a három gyógyszer ugyanis 11-11%-kal volt képes növelni a várható élettartamot.

Hamarosan embereken is kipróbálják

Mivel mindhárom gyógyszert alkalmazzák már orvosi kezelések során, tudják róluk, hogy biztonságosak.

Hirdetés

Kombinációjuk pedig segíthet lelassítani az öregedés folyamatát , ezért nagyon hamar emberi klinikai kísérletek is elkezdődhetnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!