Az egészség ára: rákot és allergiát okozó feldolgozott élelmiszereket etetnek velünk a világvállalatok?
A biznisz, amiben még egyes gyógyszergyártó cégek is nyakig benne vannak.
Avagy “fald tele magad, míg ki nem szakad hasad”, egy elrákosodó nemzedék által elkövetett szemfényvesztés.
Az emberiség ellen elkövetett egyik legnagyobb bűn.
A feldolgozott állati eredetű élelmiszerek hatásai a személyes egészségünkre és egész társadalmakra még beláthatatlan.
Egy biztos: évek, évtizedek múlva ütközik ki igazán majd a hatásuk, mert van köztük olyan technológia, olyan adalékanyag, amit még csak mostanában vezettek be.
Ellenben nem tesztelték őket, alig vizsgálták azok hatását az emberi szervezetre, pláne hosszú távon.
Hiszen ahhoz, hogy kiderüljön, hogy valami évtizedeken át fogyasztva káros-e ránk nézve, logikus, hogy évtizedekre van szükség.
Az élelmiszeripar viszont mindig rövid távú megtérülések mentén működik…
Vagyis tojnak rá, hogy mi mennyire mérgező… ennek majd mi megisszuk a levét, és egy évtizeden belül megszületnek a rákos, vágtak nélküli, különféle súlyos allergiával küzd generációk.
Sőt, ilyen emberek már most is feltűnően magas számban születnek, egyértelműen az “élelmiszeripari forradalom” óta, azaz a kétezres évek elejétől…
Hogy a vezető egészségügyi szervezetek miért támogatják továbbra is az iparágat annak ellenére, hogy számtalan orvosi tanulmány és kutatás mutatott rá, hogy káros hatással vannak az általuk gyártott élelmiszerek az egészségi állapotunkra, arra a válasz a PÉNZ.
A haszon.
Ezért csinálják az egészet.
Olcsó végtermékeket adnak el, emberi fogyasztásra nem alkalmas vackokat, miközben sok esetben az egészség szimbólumaként állítják be ezeket.
Előre elkészített, “összelegózott” ételek
Elgondolkodtató, hogyha az ember egy picit belegondol, hogy a ma kapható élelmiszerek jelentős része csinálva lett.
Az élelmiszeripar futószalagján tömegével gyártva, összekókányolva.
Ezzel azt akarjuk mondani, hogy a napjaink élelmiszereinek közel fele nem is létezett 50 évvel ezelőtt, abban a formában, ahogyan árulják és a boltok polcaira teszik.
Vízzel, stabilizátorokkal és állagjavítókkal telenyomott rákkeltő virslik, tehenek nem látott, antibiotikummal “hígított” bolti tej, faforgácsot és műanyag rostokat tartalmazó lap és ömlesztett sajtok…
Ezeket a dolgokat nagyon fontos, hogy észben tartsd.
Annál is inkább, mert csak így lehet hosszú és egészséges életed ebben a feldolgozott,m szemét kajákkal teletömött világban, ahol már a kukába kidobott gyümölcsök sem bomlanak le a sok tartósítótól.
Vissza kellene térnie az emberiségnek a helyes útra.
Arra az útra, ahol az étkezés, az élelmiszerek valóban az egészségünket szolgálják, nem pedig megölnek minket.