Érdekes világMisztikum

Az egyház eltemetett egy földönkívülit? Az Aurora-akta mindent boríthat

Egy Roswellnél is nagyobb leleplezés bizonyíthatja az idegenek létezését?

Az egyik legismertebbnek számító eset az 1947-es roswelli incidens, amely azóta is az ufókutatás mérföldkövének számít.

Bizarr ufószerencsétlenség Roswell előtt fél évszázaddal

Ám ezt megelőzően is történt egy hasonló esemény, aminek elhallgatásában ráadásul az egyház is nyakig benne volt.

Hirdetés

A 19. század végén, amikor az égboltot még éppen csak a léghajók hódították meg, és a Wright fivérek még csupán tervezgették, hogy uralmuk alá vonják az eget, egy furcsa, cigaretta formájú repülő tárgy vált láthatóvá Dallas légterében.

Aurora, 1897. április 17., reggel hat óra.

Több szemtanú is észlelte az égen átsuhanó különös repülő tárgyat, amely észak felé tartva ismeretlen okból egyszer csak süllyedni, majd füstölni kezdett, végül hatalmas robajjal belecsapódott a helyi bíró szélmalmába, és felrobbant.

Darabjai több holdnyi területet beterítettek.

A The Dallas Morning News című újság riportere, S. E. Hayden 1897. április 19-én a következőket írta a lap hasábjain:

„Aurora, Wise megye, Texas. Reggel hat óra körül a korán kelő aurorabeliek megdöbbenve látták, amint egy léghajó hirtelen megjelent az égen.

A léghajó elrepült közvetlenül a főtér fölött, és amikor a város északi szélére ért, összeütközött Proctor bíró szélmalmának a tornyával, és szörnyű robbanás kíséretében darabokra hullott.

A roncsok több holdnyi területen szétszóródtak, lerombolták a szélmalmot és a víztartályt, valamint tönkretették a bíró virágoskertjét.

Feltehetően a pilóta volt a hajó egyetlen utasa, és habár a maradványai csúnyán el voltak torzulva, mégis eleget össze tudtak gyűjteni ahhoz, hogy kimutassák: a pilóta nem ebből a világból származott.”

Hirdetés

A helybéliek mellett a közeli támaszpont katonái is a helyszínre siettek.

Egy marslakó holttestét temette el az egyház?

A roncsok között találtak egy összeroncsolódott tetemet, akit a pilótának véltek.

A szemtanúk és a hivatalos szervek állításai szerint is annyit meg lehetett állapítani róla, hogy nem evilági lény volt.

A katonaságtól kiérkezett T. J. Vidor szerint a holttest „marslakó” lehetett.

A korabeli újságok szerint a roncs darabjait a Proctor bíró farmján lévő kútba dobálták, a „pilótát” pedig keresztény szertartás szerint, a helyi temetőben helyezték végső nyugalomra.

A történet itt véget ért, lassan legendává szelídült, és csak a helybéliek emlékében élt tovább.

Később többen szerették volna exhumálni a tetemet, de széles ellenállásba ütköztek. A város polgárai fellázadtak, volt, aki még fegyvert is ragadott elijesztésük érdekében, csak nehogy feltúrják őseik nyughelyét.

Nem minden az aminek látszik?

1979-ben a Time magazinban jelent meg Etta Pegues riportja, aki szerint Hayden maga találta ki az egész történetet, mégpedig azért, hogy megmentse a várost a végső pusztulástól.

Akkoriban szó volt arról, hogy olyan vasútvonalat építenek ki, amely áthalad Aurorán, végül ez a vállalkozás kudarcba fulladt, és kezdett teljesen elnéptelenedni, elszegényedni a település.

Hayden a történetet azért találta ki, hogy a városba csalogassa a turistákat.

Máig nem tudni mi igaz, akár meg is történhetett

2005-ben egy ufós csatorna „Texas, Roswell” címmel foglalkozott az eseménnyel, miután korábban a MUFON is vizsgálódott az eset kapcsán.

A MUFON munkatársainak még sikerült beszélnie két szemtanúval, Mary Evansszel és Charlie Stephensszel, akik gyermekek voltak, amikor az esemény megtörtént.

Megtudták tőlük, hogy a roncsokat a bíró farmján egy kútba temették el.

Abból mintát vettek, és független szakértők csoportja megállapította, hogy feltűnően sok alumíniumot tartalmazott, ami azokban az időkben még egyáltalán nem volt jellemző, de ezt nem találták elegendő bizonyítéknak ahhoz, hogy kimondják, földönkívüli technológiával állnak szemben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!