Egészségünk

Az ember evolúciós étkezési szokásai változtak meg: ez okozza a betegségek 90%-át?

Elképesztő teóriával álltak elő a kutatók…

Megvan mindennek az eredője?

Néhány ezer évvel ezelőtt az ember főleg zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat, húst, tojást és ősi gabonaféléket evett.

Hirdetés

Általában elmondható, hogy gluténmentesen étkezett, nem ismerte a cukrot, és alacsony glikémiás indexű (GI) volt (<40-50) a táplálék.

Fontos tudni, hogy az ősi gabona teljesen más volt.

Egyrészt nem volt tönköly, másrészt sokkal egészségesebb, természetesebb volt.

Emellett sokkal több tápanyagot is tartalmazott.

Azt ugyanis sikerült kimutatniuk a kutatóknak, hogy az elmúlt évtizedekben is már egyes zöldségek drámai mértékben vesztettek tápanyag tartalmukból.

Vagyis például 1 kiló paprika már fele annyi vitamint sem tartalmaz, mint régen…

De ez csak egy a több tényező közül, mely a táplálkozási szokások “mérgezővé” válását eredményezték.

Az 19. század végétől kezdett kialakulni az élelmiszeripar, ez az időszak tekinthető az ipari forradalom második szakaszának, egészen az első világháborúig.

Azonban az élelmiszeripar drasztikus fejlődése a második világháború után kezdődött, mikor kiderült, hogy milyen jól lehet profitot termelni.

Hirdetés

Ekkor már jelen voltak a vegyszerek a mezőgazdaságban, a hormonok és egyéb gyógyszerek az állattartásban, illetve megjelentek az egyre jobban feldolgozott élelmiszerek.

A mai élelmiszerek jellemzője, hogy alapvetően minden gabonából és cukorból készül, a húsfélék pedig sok szóját és vegyszert (ízfokozó, tartósítószer, színezék) tartalmaznak.

Emellett például a magyar lakosság táplálkozási szokásaira jellemző, hogy kritikán aluli mennyiségben fogyaszt csak zöldséget és gyümölcsöt.

Ehhez hozzájárul még főleg hazánkban de a világ más országaiban az, hogy egyre kevesebb testmozgást visznek be az emberek az életükbe.

Nincs semmire elég idő, ezért magunkkal törődünk a legkevesebbet.

Pedig ezen tényezők együttesen okozzák a betegségek 90%-át a tudósok szerint, akik rengeteg eddig napvilágot látott statisztikát nyálaztak át, mire kijött nekik ez az eredmény.

A napfény hiánya a D vitamin kialakulását csökkenti, melyet táplálék kiegészítővel nem lehet igazán jól pótolni. NEM LÉTEZIK MOZGÁS KAPSZULA, NAPFÉNY KAPSZULA.

A modern társadalom, az életmódunk és eleve a táplálkozásunk hibás, méghozzá az ALAPJAITÓL…

Ha az emberiségnek sikerülne ezen változtatnia, akkor a betegségek egyszerűen megszűnnének, vagy jóval kevesebb beteg ember járna közöttünk.

Ez azonban természetesen nem érdeke a gyógyszeriparnak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!