CímlapsztorikEgészségünk

1 hónapos gyömbér kúra: elképesztő, mit tesz a szervezeteddel!

A gyömbér jótékony hatásait már évszázadok óta ismerik, különösen a távol keleti népek, de szerte Európában is.

Nem csak az immunrendszert képes megerősíteni, de csökkenti a szervezetben fellépő gyulladásokat is, emellett közkedvelt és finom fűszernövény.

Sőt, felel a bőrünk általánosan jó állapotáért is, az elmúlt években pedig több ízben kimutatták rákellenes hatását is, de erről picit lentebb…

Hirdetés

Hogy mik a jótékony hatásai?

A jótékony fenolokat tartalmazó gyömbér megszabadít a bélbántalmaktól, emésztési rendellenességektől, serkenti a nyál és az epe termelését, így a vércukorszintet is kordában tartja, ezért érdemes étkezések előtt 1,2 g gyömbérport bevenni, ami felgyorsítja és hatékonyabbá teszi az emésztést.

A gyömbérből készült tea remekül megszünteti az émelygést, hányingert, főként ha rákos megbetegedéssel és az azzal járó kezelés mellékhatásaival küzd az illető.

Fogyasszuk bátran és rendszeresen gyömbér teát.

A Georgia Egyetemen végzett kutatás alapján megállapították, hogy a gyömbért tartalmazó táplálékkiegészítők 25 százalékkal csökkenti az izomfájdalmakat, de a menstruációs panaszokat is enyhíti.

Az ízületi gyulladások sok ember életet keserítik meg. 247 ember bevonásával készült tanulmányból az derült ki, hogy a térdfájásos alanyok közel felénél enyhültek a fájások, miután elkezdték szedni a gyömbért tartalmazó készítményeket.

Kutatók szerint a gyömbérben található, úgynevezett 6-gingerol nevű hatóanyag segítségével fel lehet venni a harcot a rák ellen.

Addig is érdemes naponta 2 g mennyiséget elfogyasztani a gyömbérporból, hogy megelőzzük a gyulladásos, daganatos betegségeket.

Az oxidatív stressz, a krónikus gyulladások nem tesznek jót az agyműködésnek, és felgyorsítják az öregedési és leépülési folyamatokat

Hirdetés

A gyömbérről egyébként már több ízben is tudományosan sikerült bebizonyítani, hogy komoly rákellenes hatása van.

Sőt, egyes bizonyítékok arra mutatnak rá, hogy akár 10.000-szer erősebb lehet, mint mag a kemoterápia.

Azzal a különbséggel, hogy szinte teljesen mellékhatásmentes.

A gyömbérben tehát komoly potenciál van arra vonatkozóan, hogy egy hatásos rákellenes gyógyszert hozzanak létre belőle.

Végső soron ez az egész megint csak Isten teremtő bölcsességét bizonyítja: a világon minden betegségnek megvan az ellenszere a természetben, pont az orrunk előtt.

Csak tudnunk kell észrevennünk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!