CímlapsztorikTudomány

Az emberiség egy Faraday-kalitkában él: ezért nem találtunk még rá a földönkívüliekre?

Egy mesterséges Faraday-kalitkában élünk, ahonnan nem juthatnak ki az általunk küldött üzenetek, és ide sem juthat “be” semmi.

Lehetséges, hogy az emberi faj végig át volt verve, és egy olyan illúzióban élünk, amiből nincs kiút?

Egy olyan elmélettel álltak elő a csillagászok, ami mindent megváltoztathat azzal kapcsolatban, amit a saját Naprendszerünkről és a világegyetemről gondoltunk.

Hirdetés

Egyúttal feloldja a Fermi-paradoxont, mely azt az ellentmondást veti fel, hogy már rég találkoznunk kellett volna idegen civilizációkkal.

De legalábbis észlelnünk kellett volna a jeleiket, a létezésükre utaló bizonyítékokat. Mivel ez nem történt meg, vagy kietlen pusztaság a kozmosz, vagy valami “blokkol” minket.

A tudósok egy csoportja ez utóbbi elméletet dolgozta ki alaposabban, és a végén azt találták, hogy nem is annyira elképzelhetetlen, hogy valóban erről lehet szó.

Arról van szó, hogy a Föld vagy a teljes Naprendszer egy olyan kozmikus Faraday-kalitka alá van zárva, amiből nem juthat ki semmilyen információ. Nem csak anyagi, de rádiójel és egyéb szinteken sem.

És ez fordítva is igaz lehet.

Azaz ide sem juthatnak be “kívülről” jelek.

A Faraday-kalitka működési elve is pontosan ez.

Faraday-kalitka az elektromágneses hatás kiküszöbölésére szolgáló, fémhálóval körülvett térrész, amelybe a fémháló védőhatása folytán a külső elektromos erőtér nem hatol be („árnyékolás”).

Igen, lényegében a csillagászok szerint létezhetnek rá bizonyítékok, hogy “leárnyékolják” a Földet, és az emberiséget más civilizációk.

Hirdetés

Ez magyarázatot adna arra, hogy miért látszik olyan csendesnek és élettelennek számunkra a kozmosz, és hogy miért nem válaszolt eddig soha egyetlen más civilizáció sem az űrbe szanaszét szórt jeleinkre.

Persze képesek vagyunk ellátni a távoli galaxisokig, de a “kalitkánkba” érkező jelek ezen a mestersége struktúrán át megszűrődnek, így keltve azt a látszatot, hogy LÁTSZÓLAG egyedül vagyunk a világegyetemben.

Hogy mi lenne az oka, és a célja ennek?

Nos, talán a galaxist létrehozó ősi fajok egyfajta védőhálót vontak ezáltal a Föld köré, hogy megóvják a fiatal és esetlen civilizációkat, mint amilyen az ember is, más, pusztító szándékú, sokkal fejlettebb lényektől.

De könnyen lehet az is, hogy az emberiség valójában egy fogságban van, a szabadság ás a látszólagos egyedüllét illúziójával, és kísérleteket végeznek velünk.

Vagy egy intergalaktikus állatkertként funkcionál a civilizációnk.

Bármi is az igazság, egy nagyon érdekes elmélettel lett gazdagabb a tudományos világ, melyre egyelőre túl sok bizonyíték nincs, de mint hipotézis, megállja a helyét, hiszen egyértelműen cáfolni sem lehet…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.