Érdekes világ

“Arra eszmélünk, hogy rák van a testünkben, és csodálkozunk, hogy hogyan alakul ki!”

A híres professzor kitálalt. Innen ered a rák kialakulása, ez a VALÓDI oka vannak, hogy mindenki megbetegszik?!

Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan szerint léteznek azok a faktorok, tényezők, melyek aktiválják a rettegett, sok esetben halálos betegséget, és melyek valójában a rák kialakulásának az okai.

A stresszről például azt mondja, hogy az egyik fő faktor abban, hogy a sejtjeink elrákosodnak.

Hirdetés

Ne feledjük, ő volt az a világhírű professzor aki számos kutatásra alapozva kijelentette, hogy az immunrendszert az idegeskedés 6 órára is le tudja állítani.

Vagyis az elmének, a gondolatainknak hatása van a sejtjeinkre.

A stressznek nagyon nagy szerepe van az életünkben, tulajdonképpen ez egy reakció egy traumára, amely lehet fizikai, mentális vagy érzelmi.

A testben lévő stressz három alapvető szerkezeti elemre hat: az idegsejtre, a DNS-re, azaz a test genetikai szubsztrátumára és az immunrendszerre.

A stressz blokkolja a neurogenezist, az új idegsejtek képződését vagy az új kapcsolatok kialakulását. Ezzel hozza összefüggésbe a szakember azt, hogy napjainkban egyre többen küzdenek Alzheimer-kórral.

Öt percig tartó stressz, harag, düh akár öt-hat órán keresztül is blokkolhatja az immunrendszer sejtjeit.

Az immunrendszer a limfocitákat termelő sejtek és szervek rendszere, védelmet biztosít a vírusok, baktériumok támadása ellen.

Az idegeskedő, magukat belülről emésztő embereknél jóval gyakrabban alakulki rák, mint azoknál, akik testileg és lelkileg is “rendben vannak” önmagukkal.

Az orvosilag “NK”-nak nevezett sejtek rendkívül hasznosak, folyamatosan keringeniük kell a testben, hogy megvédhessenek minket az idegen anyagokkal szemben.

Hirdetés

A stressz viszont megzavarhatja a hatékonyságukat – jelenti ki.

A legtöbb ember a szenvedést és a bajt helyezi előtérbe, arra fektet nagyobb hangsúlyt.

Ez pedig a rák melegágya.

Vagyis igaz lehet az, amit ma már számos vezető orvos is elfogad lehetőségként: hogy a rák kialakulásának nagy része lelki eredetű is lehet, és tagadhatatlan, hogy a lelki állapotunk közrejátszik a betegség kialakulásában.

Mit tanácsol erre a híres professzor?

Nos, természetesen nem lehet teljesen elkerülni a stresszt, mert olyan világban élünk, ahol ha tudatosan harcolunk a stressz ellen, akkor is szembesülünk vele.

Ugyanakkor rajtunk is múlik, hogy mit fogadunk be, és mit nem.

Meg kell tanulnunk kezelni a stresszt!

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.