CímlapsztorikÉrdekes világ

Az kisbuszban felejtett 4 éves Inez tragédiája: jogilag senki sem büntethető?

Megoszlanak a vélemények és még mindig forrong az ország a tragédia kapcsán. Egyesek szerint az óvónők, mások szerint a sofőr, de akadnak, akik szerint a szülők… Sőt, vannak, akik szerint a milliós fizetésekért a parlamentben törvényeket hozó politikusok a felelősek, mivel a kisbuszra nem vonatkozott a kísérőkről szóló szabályozás!

Szerintetek ki a felelős?

Megy az egymásra ujjal mutogatás,de a kis Inezt már nem hozza vissza!

Hirdetés

Egy ügyvéd szerint jogilag senki sem büntethető az ügyben érintett óvodából, ahová az a négyéves kislány járt, akit egy kisbuszban hagytak, majd annak következményeként életét vesztette.

Hatalmas indulatokat váltott ki az emberekből a történtek, sokan a sofőrt hibáztatják, aki idegösszeomlást kapott, és orvosi kezelésre szorul.

Az emberek egy része nem a gyanúsítottként kihallgatott sofőrt tennék felelőssé, hanem az óvodában dolgozókat.

Sőt, olyanok is vannak, akik szerint a szülők is felelősek lehetnek, így részben megoszlanak a vélemények. A rendőrégi nyomozás jelenleg is zajlik, de az borítékolható, hogy valaki vagy valakik felelni fognak a történtekért a bíróság előtt.

Az ATV a cikkében arról számolt be, hogy egy 2012-es kormányrendelet szerint hat éven aluli gyermekek csoportos szállítása esetében minden tíz gyermekre legalább egy kísérőnek kell jutnia.

Ugyanakkor ez a menetrend szerinti járatokra érvényes, és ebben az esetben falubusz szállította a gyerekeket a tomajmonostorai óvodába, amire nem vonatkozik a szabályozás.

Vagyis egy kis politika: ha a kedves politikusok, akiknek EZ lenne a dolga, minden jogi hézagra gondolni, betölteni, ezzel megelőzve a visszaélést vagy a zűrzavart, nem voltak alaposak a milliós havi fizetésük mellett.

Magyarné Willinger Andrea, egy budapesti óvoda vezetője az ATV Híradója a következőket mondta, miután egy korábbi felújítás miatt ők is óvodabuszt használtak.

Hirdetés

„A kísérő kollégák voltak azok, akik biztosították azt, hogy a gyermekek felszálljanak a buszra, be legyenek kötve, majd, amikor megérkeztek az óvodánk elé, akkor kikötötték nyilván a biztonsági övüket, átellenőrizték a buszt, leszállították a gyerekeket.”

A Pedagógusok Demokratikus szakszervezetén belül működő óvodapedagógiai csoport vezetője, Vályogosné Váradi Zsuzsanna az ATV Híradó kérdésére úgy fogalmazott, hogy:

Saját maga tapasztalatából azt tudja mondani, hogy hónapokig egyedül dolgoznak vagy visznek csoportokat, így nincs mellettük segítség, ami abból a szempontból is nagyon súlyos helyzet, hiszen egy óvodai csoportban 25-30 gyermek is lehet.

Kende Péter ügyvéd álláspontja szerint a jogilag nem büntethető az óvoda valamely alkalmazottja, mert nem közvetlen az okozati összefüggés a bekövetkezett szörnyű, rettenetes eredmény és a mulasztás között.

Szerintetek ki volt a hibás?

Mondhatnánk, hogy mindegy, a kis angyalt már nem hozza vissza semmi, ami igaz is.

De hogy soha ne fordulhasson ehhez hasonló tragédia elő, mégis csak meg kell találni, ki a hibás, nem?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!