CímlapsztorikEgészségünk

Az öblítő a háztartások csöndes gyilkosa: rákkeltő és veszélyes egy új kutatás szerint!

Háziasszonyok, anyukák, szülők!

Erről jobb ha tudtok, itt a legfrissebb kutatás, ami mindent újraírhat, amit az öblítőkről tudtunk eddig!

Az öblítő nevével ellentétben nem öblít, viszont számos egészségre és a környezetre veszélyes – potenciálisan rákkeltő, allergén – anyagot tartalmaz.

Hirdetés

Ez az új, ezzel foglalkozó tanulmányok legaggasztóbb végkövetkeztetése.

Sokan már odáig merészkednek a kijelentéssel és a tanulságok levonásával, hogy talán azért is van annyi beteg, rákos ember, mert az öblítők ilyen nagymértékben terjedtek el az egész világon.

Az öblítőket a jó marketing adta el, mert nem a ruhák öblítésében segítenek, azaz nem távolítják el a mosószer maradékokat, ezt sokan nem tudják.

Bevonatot képeznek viszont a textilszálakon, ami érzésre puhábbá teszi az anyagot, gátolja a műszálas ruhák elektrosztatikus feltöltődését, segítheti a vasalást, sőt a ruha száradását is gyorsítja.

Az öblítők használatának ugyanakkor kellemetlen, sőt káros mellékhatásai lehetnek, akár az egészségünkkel, környezetünkkel, akár a ruhanemű használatával kapcsolatban.

Az öblítőszerek fő összetevői a csomagoláson kationos felületaktív anyagok néven találhatóak meg.

Ezek a vegyületek kémiai szempontból kvaterner ammónium, rövidítve kvatvegyületek.

Ezek azonban emberre, állatra, környezetre veszélyesek!

Ma már a legújabb vizsgálatok során bebizonyították, hogy asztmát idézhetnek elő, károsíthatják a nemző és szaporodóképességet, de emellett még a rákos megbetegedések egy részével is összefüggésbe hozták már.

Hirdetés

Az öblítő miatt a ruha rosszabbul szellőzik, nem engedi távozni a nedvességet, ez a bőrflóra és szervezet hűtése szempontjából is kedvezőtlen.

A nem szellőző ruhaneműk miatt “bepállott” részek bebüdösödhetnek, elősegítik a gombás bőrbetegségek kialakulását.

Egy amerikai vizsgálatban átlagosan 18-20 különböző illatanyagot mutattak ki az egyes termékekben, ezek között megtalálható volt a lehetséges emberi rákkeltő acetaldehid, az 1,4-dioxán; a fejlődési rendellenességekkel összefüggésbe hozható metil-etil-keton és klórmetán, illetve az allergén linalool.

Az egészségügyi gondok közül a légzőszervi problémák és az asztmatikus hatások a leginkább ismertek, de fejfájást is okozhatnak az illatosított termékek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.