CímlapsztorikÉrdekes világ

Az USA és az elhallgatott indián népirtások – válogatott módokon számoltak le az ősi törzsekkel

USA: gyilkos telepesek “örökösei”. erről bezzeg alig beszélnek a történelemkönyvek, mert egyszerűen “kiradírozták belőlük”.

Az indiánok elpusztításáért egy az egyben az USA egykori telepesei a felelősek.

Ezt bezzeg alig említik az amerikai történelemórákon, de máshol a világon is alig lehet erről hallani vagy nem is nagyon szerepel a tananyagban.

Hirdetés

Nem véletlenül.

Az USA ugyanis fene mód jól kilobbizta magának azt, hogy erről még csak szó se essék…

Miközben az amerikai nép gyilkosok leszármazottaiként vannak agymosva, hogy elhiggyék magukról: a világ csendőrének született az országuk, és ők az igazság bajnokai.

Pedig az ősi indián törzseket válogatott módokon “végezték ki”, és tüntették el.

A telepesek bár az életüket ezeknek a törzseknek köszönhették, mert megtanították őket túlélni a vadonban, és segítettek nekik, hogy ne haljanak éhen, mégis tömegével visszatérve elvették ezeket a földeket tőlük.

Pénzt és egy országot láttak ezekben a területekben.

A késői műltszázadi revíziós történelemszemlélet eredményeképpen a zsurnaliszta John Leo azt írta 1991-ben, “Az indiánok európai ( és amerikai) kezelése maga volt a borzalom, és az itt élők tízmillióinak halála a történelem legnagyobb katasztrófájának egyike.”

“Amerika az indián őslakosság genocídiumára és az afrikai népek rabszolgaságára épült – írta a Hollywood Reporterben a neves fiatal filmrendező, Spike Lee.

Aztán őt is kitagadták, megvetette később az amerikai elit.

Hirdetés

Csak azért, mert kimondta az igazságot.

“Eskiminzin Aravajpa – apacs főnök: Ha nem történt volna meg a nagy mészárlás, nem ennyien lennénk most itt. Mert kit hagytak meg közölünk, aki ideállhatna mellém?

Amikor békét kötöttem Whitman hadnaggyal, a szívem büszke volt és boldog. De Tucson és San Xavier emberei meg voltak zavarodva. Nem hagytak senkit sem életben, fejeket vágtak le, a szívekbe késeket döftek. A vérünket szomjazták.

És a végén Tucson emberei írták meg az eseményeket, az ő szemszögükből, mert nekünk senkink sem maradt aki elmondhatta volna, hogy mi is az igazság.”

Amerikát végül napjainkra utolérte a végzete.

Legalábbis sokan párhuzamot vonnak a jelenleg zajló, már-már polgárháborút kirobbantó események, és az egykori elnyomás között.

Akkor a múltban az indiánok elnyomására épült fel egy nemzet, ma pedig a feketén elnyomására.

Mégis mit vártunk tőlük? Akik eleve vérre és népirtásra “húztak fel” egy országot?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.