Egészségünk

Babér levél a nyelvre? Elképesztő pozitív hatásai vannak a testedre

Akik próbálták már, esküsznek rá.

A babérlevél egy igazi csodaszer a természet patikájában.

Kevesen tudják, de a régiek igazi gyógynövényként használták a kis levelecskéket, amiket ma a konyhában mindenki inkább ízesítésre használ, nem véletlenül.

Hirdetés

A babérlevélnek ugyanis számtalan kedvező egészségügyi hatása van a szervezetre.

Ráadásul van egy praktika, amikor az ember egyszerűen csak fogja, és beteszi a nyelvére, és vár. Erre a különleges praktikára sokan esküsznek, lentebb azt is elmondjuk, hogy miért!

Természetes vércukorszint szabályozó

A babérlevél, illetve kivonatának napi szintű fogyasztása kutatások szerint segíthet, hogy vércukorszintünk alacsonyabb legyen.

A babérlevélben olyan összetevők vannak, amelyek segítenek az inzulin hatékonyabb feldolgozásában, sőt még a koleszterintszintet is csökkenthetik.

Az emésztést elősegíti

A babérlevél serkenti és megkönnyíti a szervezet méregtelenítését, a káros anyagok kiürülését. A babérlevél enzimjei segítenek abban, hogy szervezetünk gyorsabban lebontsa az elfogyasztott táplálékot.

A szív védelmezője

A babérlevélben található kaffeinsav segít, hogy szívfalunk ellenállóbb legyen, illetve segít csökkenteni a koleszterinszintet is. A magas koleszterinszint növeli a stroke és a szívroham kialakulásának esélyét.

Fájdalomcsillapító és sebgyógyító is egyben

A babérlevélnek gyulladáscsökkentő hatása is van. Segít enyhíteni az ízületi fájdalmakat akár külsőleg, borogatásként használva is.

Törjünk össze péppé néhány levelet, majd kenjük az érintett területekre, tegyünk rá egy törölközőt, és pihenjünk így húsz percig. A babérolaj a haléntékba masszírozva a fejfájást is enyhítheti.

A sebeket, karcolásokat is bekenhetjük babérlevélpasztával, ami régi népi gyógymód – a levelek antibakteriális és mikrobaölő hatásúak.

Hirdetés

Gombás fertőzések kezelésére is használható. A babértea pedig olyankor jöhet jól, ha fáj a torkunk és nagyon köhögünk – néhány nap alatt enyhítheti a tüneteket, ha rendszeresen fogyasztjuk.

Babérlevelet a nyelvre!

A babérlevelet egy régi hagyomány szerint a régiek egy része a szájába vette, a nyelvére tette, majd hagyta, hogy kioldódjanak belőle az értékes anyagok, amik a szervezet számára szükségesek.

Mint fentebb leírtuk, a babérlevélben található anyagok rendkívüli mértékben képesek elősegíteni a sebgyógyulást, így a szájban fellelhető, vagy a nyelven található bármilyen sérülést gyógyították – legalábbis a hiedelmek szerint.

Ennek ellenére sokan esküsznek rá azok közül akik kipróbálták, hogy a kiváló szájhigiéné előfeltétele hetente egy babérlevél „elszopogatása”.

Ki mit gondol?

Ki az, aki már kipróbálta?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.